Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Αποσύρεται η τροπολογία για κήρυξη απεργιών μόνο με απαρτία 50%

 
 
Το υπουργείο Εργασίας θα καταθέσει την επίμαχη διάταξη σε άλλο νομοσχέδιο μαζί με τις ρυθμίσεις για τα εργατικά ατυχήματα με ευθύνη εργοδότη και τις διατάξεις για τα ΚΤΕΛ
 

Σε απόσυρση της ρύθμισης για την κήρυξη απεργιών που επρόκειτο να ψηφιστεί αύριο Τρίτη προχωρά η κυβέρνηση προκειμένου να συζητηθούν σε άλλο νομοσχέδιο.

 

Η τροπολογία που καθιστά δυσκολότερη την κήρυξη απεργίας στις πρωτοβάθμιες ενώσεις (θα απαιτείται εφεξής πλειοψηφία 50% των μελών του σωματείου) θα αποσυρθεί από το σώμα του νομοσχεδίου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής που θα ψηφιστεί την Τρίτη. Από το νομοσχέδιο αποσύρονται και οι ρυθμίσεις που αφορούν την αποζημίωση για εργατικά ατυχήματα με ευθύνη του εργοδότη και τον προγραμματισμό και την παροχή εργασίας του προσωπικού των ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τροπολογίες θα κατατεθούν εκ νέου σε επόμενο νομοσχέδιο, μετά από νομοτεχνικές βελτιώσεις και «θετικές τροποποιήσεις» όπως διαβεβαιώνει η κυβέρνηση. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν μάλιστα ότι με την κατάθεση των τροπολογιών θα δοθεί ο χρόνος για ευχερέστερη συζήτησή τους στη Βουλή «ώστε να μην υπάρχουν προσχηματικές ενστάσεις επί της διαδικασίας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER