Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Αχτσιόγλου: Οριστική παραχώρηση 11.134 εργατικών κατοικιών στους δικαιούχους

 
 
Η υπουργός Εργασίας κατέθεσε τροπολογία για τη διευκόλυνση της παραχώρησης (χαμηλότερη ενιαία τιμή, δόσεις, εκπτώσεις) εργατικών κατοικιών σε 150 οικισμούς
 

Τροπολογία για τη διευκόλυνση της οριστικής παραχώρησης εργατικών κατοικιών σε 11.134 δικαιούχους του πρώην ΟΕΚ μέσω του καθορισμού χαμηλότερης ενιαίας τιμής και τη θέσπιση δόσεων κατέθεσε στη Βουλή η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

 

«Στόχος είναι να αποκτήσουν γρήγορα οι εργαζόμενοι δικαιούχοι την ιδιοκτησία της κατοικίας τους με την αξιοπρέπεια που τους αρμόζει» ανέφερε η υπουργός Εργασίας παρουσιάζοντας την τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το συντονισμό της προνοιακής πολιτικής. Εξήγησε, δε, ότι η ρύθμιση αποσκοπεί στην επίλυση ενός προβλήματος που χρονίζει από το 1978.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι η λύση θα δοθεί με τον καθορισμό ενιαίας τιμής παραχώρησης για όλη την Ελλάδα η οποία θα είναι «δίκαιη, ανάλογη της κατοικίας και της οικονομικής δυνατότητας των πολιτών».

Πρόσθεσε, ακόμη ότι με υπουργικές αποφάσεις που θα εκδοθούν σύντομα θα υπάρξουν διευκολύνσεις για την απόκτηση των οριστικών παραχωρητηρίων, με τον καθορισμό δόσεων και την παροχή εκπτώσεων για τη γρήγορη αποπληρωμή.

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER