Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Αυγενάκης- Καραμανλής: Η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα το θέμα του βόρειου οδικού άξονα Κρήτης

 
 
Με κοινή τους δήλωση ο γραμματέας της ΝΔ και ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών σημειώνουν ότι ο ΒΟΑΚ παραμένει ο πιο επικίδυνος αυτοκινητόδρομος με εκατοντάδες νεκρούς κάθε χρόνο και καλούν την κυβέρνηση να δει σοβαρά το θέμα
 

Να αντιμετωπίσει το ζήτημα του Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης με τη δέουσα σοβαρότητα και όχι ως ένα ακόμη επικοινωνιακό πυροτέχνημα, καλούν την κυβέρνηση με κοινή τους δήλωση ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης και ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών, βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής.

 

"Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία επί 3 χρόνια δεν έχει σχεδιάσει, δεν έχει δημοπρατήσει και δεν έχει συμβασιοποιήσει κανένα μεγάλο δημόσιο έργο, αντιμετωπίζει, κι αυτή τη φορά, με πλήρη προχειρότητα το θέμα του Βόρειου Οδικού Άξονα της Κρήτης", αναφέρουν στην κοινή τους δήλωση.

"Χωρίς καμία απολύτως μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό, χωρίς καθορισμένο θεσμικό πλαίσιο, χωρίς εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, με άγνοια του συνολικού αριθμού των υπό κατασκευή χιλιομέτρων, με ανολοκλήρωτες απαλλοτριώσεις, και ύστερα από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις και άλλες τόσες αλλαγές σχεδιασμού, η Κυβέρνηση έρχεται σήμερα να υποστηρίξει πως εντός του τρέχοντος μηνός θα εκδοθεί η προκήρυξη για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τον ΒΟΑΚ", συνεχίζουν.

"Είναι αυτονόητο πως στα δημόσια έργα θα πρέπει να υπάρχει διαφάνεια, συνέπεια και αξιοκρατία. Το θεσμικό πλαίσιο, τα κριτήρια, οι προδιαγραφές και οι διαδικασίες δημοπράτησης θα πρέπει να είναι εξαρχής ξεκάθαρα προς όλους τους ενδιαφερομένους, που θα διαγωνισθούν στο ίδιο φυσικό αντικείμενο" προσθέτουν ο κ.Αυγενάκης και ο κ.Καραμανλής και καταλήγουν: "Ο ΒΟΑΚ παραμένει, δυστυχώς, ο πιο επικίνδυνος αυτοκινητόδρομος με εκατοντάδες νεκρούς κάθε χρόνο. Αναμένουμε από την Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το ζήτημα με τη δέουσα σοβαρότητα και όχι ως ένα ακόμη επικοινωνιακό πυροτέχνημα".          

 
Περισσότερα: Νέα Δημοκρατία

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER