Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

'Διαστημική' κόντρα Τσίπρα- Μητσοτάκη

 
 
Κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της ΝΔ διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία
 

Άνω – κάτω στη Βουλή όχι μόνο για τα θέματα της διαπλοκής αλλά και για την Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία.

 

Το θέμα έφερε στο... προσκήνιο ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνοντας: “Φαίνεται μόνο εσείς και ο κ. Παππάς, όταν δεν είναι απασχολημένος με τις διαστημικές του αναζητήσεις, πιστεύετε ότι επί των ημερών σας καταπολεμήθηκε η διαφθορά και η διαπλοκή. Μάλλον, κ. Παππά, είστε από άλλον πλανήτη”, ενώ πρόσθεσε: “Είναι τόσο επιτυχημένη κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ η προσπάθειά σας στο μέτωπο της καταπολέμησης της διαφθοράς, που η χώρα υποχώρησε 11 θέσεις στον κατάλογο της Διεθνούς Διαφάνειας”.

Από την πλευρά ο πρωθυπουργός στην απαντησή του συνδύασε την Siemens με το διάστημα λέγοντας: “Από το δάνειο αυτό – του Κήρυκα των Χανίων- 11 ολόκληρα χρόνια δεν πληρώσατε ούτε ένα ευρώ και δεν σας ενόχλησε κανείς ποτέ. Δεν σας έπαιρναν οι εταιρείες. Έντεκα χρόνια αργότερα και υπό την πίεση της Εξεταστικής Επιτροπής η τράπεζα βρήκε το τηλέφωνό σας κύριε Μητσοτάκη και τότε πήγατε άρον-άρον σε ρύθμιση. Αλλά και τότε δεν αποφύγατε τον πειρασμό ενός νέου σκανδάλου. Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η ρύθμιση μπαλόνι που κάνατε.  Μπορείτε να πληρώνετε 3.000 το μήνα έως το Νοέμβριο του 2018 και στη λήξη της περιόδου θα μπορείτε είτε να καταβάλετε το υπόλοιπο ποσό τα 649.000 ή να κάνετε νέα ρύθμιση…”, συμπληρώνοντας: “Αυτά τα λέω για να μην κοροϊδευόμαστε ποιος είναι διαπλοκή και ποιος δεν είναι. Αυτό μου θυμίζει το δώρο από τη Siemens αξίας 130.000 ευρώ. Έχω όμως ένα ερώτημα, 130.000 ευρώ τηλεφωνικό κέντρο; Τί ήταν διαστημικό;. Να ενημερώσετε τον κ. Παππά που ξεκίνησε διαστημική υπηρεσία”.

 
Περισσότερα: Βουλή, Τσίπρας, Μητσοτάκης

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER