Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Δουζίνας για Ερντογάν: Αυτά είναι ψεύτικες μαγκιές

 
 
Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου
 

“Αυτά είναι ψεύτικες μαγκιές” είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της επιτροπής Εθνικής Άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής, Κώστας Δουζίνας, μιλώντας στο ραδιόφωνο 247 σχολιάζοντας στις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν περί επικαιροποίησης της Συνθήλης της Λωζάνης, παραμονή της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου στην Ελλάδα. Όπως ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η συνθήκη της Λωζάνης υπογράφτηκε το 1923 μετά το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και μέσω αυτής καθορίστηκαν τα σύνορα οκτώ κρατών: της Βουλγαρίας, της νεοσύστατης Τουρκίας μετά το τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, της Αιγύπτου, του Σουδάν, της Συρίας και του Ιράκ. Άρα δεν πρόκειται για διμερή συνθήκη και η συζήτηση περί “επικαιροποίησης” της είναι “χωρίς περιεχόμενο”.

 

“Είμαστε απόλυτα καλυμμένοι”, ανέφερε στη συνέχεια ο κύριος Δουζίνας αναφορικά με την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου και την ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης για τα ζητήματα που θα τεθούν επί τάπητος στη συζήτηση των δύο ηγετών.

Εν κατακλείδι, ο Κώστας Δουζίνας τόνισε πως σήμερα ξεκινάει η δίκη του αρχηγού του κουρδικού κόμματος, Σελαχατίν Ντεμιρτάς , ο οποίος φυσικά αντιπολιτεύεται τον Ερντογάν και μπορεί να καταδικαστεί σε... 500 χρόνια φυλάκιση, γεγονός που θα κυριαρχεί στα τουρκικά media και επομένως, η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου αποτελεί και ένα είδους αντιπερισπασμού.

 

Ακούστε τις δηλώσεις του:

 

 
Περισσότερα: Επίσκεψη Ερντογάν

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER