Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Δουζίνας: Τα Σκόπια δείχνουν θετική αύρα

 
 
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών είπε στο Ραδιόφωνο 24/7 πως όλα τα κόμματα πρέπει να έχουν ενιαία στάση στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ καθώς και γενικά στα θέματα εξωτερικής πολιτικής
 

“Φαίνεται να έχει υποχωρήσει αισθητά η αδιαλλαξία και ο αλυτρωτισμός που είχαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις των Σκοπίων” δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της επιτροπής Εθνικής Άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής Κώστας Δουζίνας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6. Τόνισε πως τα Σκόπια δείχνουν μια “θετική αύρα” τόσο για το όνομα, όσο και για άλλα ζητήματα, όπως η αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου από “Μέγας Αλέξανδρος” σε κάτι άλλο.

 

Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως η λέξη Μακεδονία υπάρχει και στο τωρινό διεθνώς αναγνωρισμένο όνομα (Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας) της γειτονικής μας χώρας, παρ' όλο που ορισμένοι ισχυρίζονται πως δεν δέχονται σύνθετες ονομασίες. Και οι δύο πλευρές, πρόσθεσε, διακατέχονται μέσα στα χρόνια από εθνικιστικές απόψεις γύρω από το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, πρέπει ωστόσο να υπάρχει μια κοινή εθνική φωνή από όλα τα κόμματα γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά και γενικότερα για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

 

Εν κατακλείδι υπογράμμισε ότι η αδράνεια η ελληνική γύρω από το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων “ήταν παγίδα για τα εθνικά συμφέροντα” και έχει οδηγήσει στο να εδραιωθεί το όνομα Μακεδονία στις διεθνείς αναφορές για τη γειτονική μας χώρα.

 
Περισσότερα: Σκοπιανό, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER