Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Παρέμβαση Δούρου για τη στήριξη των νέων γεωργών

 
 
Επιστολή της περιφερειάρχη Αττικής στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου για το πρόγραμμα "Εγκατάσταση Νέων Γεωργών"
 

Τη μείωση του ελάχιστου ορίου βαθμολογίας για την επιλεξιμότητα των υποψηφίων δικαιούχων στην επόμενη πρόσκληση του προγράμματος «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» ζητά με επιστολή της προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

 

Η περιφερειάρχης, διευκρινίζει ότι στόχος του αιτήματος είναι «η μέγιστη δυνατή απορρόφηση των πόρων που αντιστοιχούν στην Περιφέρεια Αττικής». Καθώς , όπως σημειώνει «από τις έως τώρα ενδείξεις ο εκτιμώμενος αριθμός των εν δυνάμει δικαιούχων δεν θα καλυφθεί από την παρούσα πρόσκληση». Λόγω της αδυναμίας ενός μεγάλου ποσοστού μόνιμων κατοίκων πεδινών περιοχών, «να συμπληρώσουν την ελάχιστη βαθμολογία που απαιτείται».

Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι το ελάχιστο όριο βαθμολογίας, έχει καθοριστεί στο 45% της μέγιστης βαθμολογίας (45 μόρια στα 100) και στην Περιφέρεια Αττικής, μόνο ένας μικρός αριθμός υποψηφίων δικαιούχων συγκεντρώνει αριθμό μορίων μεταξύ 35 και 45, γεγονός που οφείλεται κυρίως στο ότι «δεν ικανοποιούνται τα κριτήρια επιλογής που αφορούν στην ορεινότητα, στις ομάδες παραγωγών και στην ιδιόκτητη γη».

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφερειάρχης τονίζει στην επιστολή της, ότι αποτελεί ζήτημα πρωταρχικής σημασίας για την Περιφέρεια Αττικής, η μέγιστη δυνατή απορρόφηση του ποσού που διατίθεται για τη συγκεκριμένη δράση, καθώς «συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη της "μικρής επιχειρηματικότητας" στις αγροτικές περιοχές, με τη δημιουργία και τη διατήρηση θέσεων απασχόλησης στον πρωτογενή γεωργικό τομέα, με την αντιμετώπιση της ανεργίας, ιδιαίτερα της νεανικής, δεδομένης της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας».

Για τον λόγο αυτό, ζητά τη μείωση του ελάχιστου ορίου βαθμολογίας, προκειμένου στην επόμενη Πρόσκληση, «να ενταχθούν υποψήφιοι δικαιούχοι, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις για μελλοντική ανάπτυξη ανταγωνιστικών και βιώσιμων εκμεταλλεύσεων και στην ασφαλή απορρόφηση όλων των πόρων του Μέτρου».

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER