Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Έμμεσο επίσημο κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Αθήνας από τη ΝΔ

 
 
Αναφαίρετο το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν ενωμένοι για την πατρίδα αναφέρει με ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου της ΝΔ και επιτίθεται στην κυβέρνηση ότι δεν αποδοκιμάζει τους πολέμιους του συλλαλητηρίου
 

Επίσημο αν και με έμμεσο τρόπο κάλεσμα υπέρ της συμμετοχής στο συλλαλητήριο απευθύνει η ΝΔ δια του γραφείου τύπου της καθώς επιτίθεται στην κυβέρνηση για «άρνησή της να αποδοκιμάσει τους πάσης φύσεως Ρουβίκωνες, που εκτοξεύουν απειλές διαφωνώντας με το συλλαλητήριο της Αθήνας» και τονίζει ότι είναι «αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν ενωμένοι για την Πατρίδα μας».

 

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΝΔ: «Μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης η κυβέρνηση μοιάζει πανικόβλητη ακόμη και απέναντι στο αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν ενωμένοι για την Πατρίδα μας. Μόνον έτσι εξηγείται η άρνησή της να αποδοκιμάσει τους πάσης φύσεως Ρουβίκωνες, που εκτοξεύουν απειλές διαφωνώντας με το συλλαλητήριο της Αθήνας. Ας της υπενθυμίσουμε, λοιπόν, το αυτονόητο: Μαζικές εκδηλώσεις πολιτών κανείς δεν μπορεί να τις διαβάλλει, όσο και να το επιθυμεί και η Κυβέρνηση φέρει ακέραιη την ευθύνη να διαφυλάξει το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώσουν ό,τι επιθυμούν σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας».

Η ανακοίνωση αυτή εκδίδεται λίγο πριν το κατά τις πληροφορίες που υπάρχουν, δείπνο του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντώνη Σαμαρά στην ιδιαίτερη πατρίδα του πρώην πρωθυπουργού, την Καλαμάτα την ώρα που οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Σαμαρά να εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει το παρών στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Σε κάθε περίπτωση από τη ΝΔ ουσιαστικά εκφράζουν και την πρόθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή το Σκοπιανό να εκφραστεί η αντιπολιτευτική διάθεση απέναντι στην κυβέρνηση υπό την έννοια ότι «οι πολίτες δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί ούτε στην οικονομία ούτε στα κρίσιμα εθνικά θέματα» όπως είχε τονίσει στο μήνυμά του πριν από λίγες μέρες ο κ. Μητσοτάκης για τη συμπλήρωση τριών χρόνων από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον κ. Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με τους ΑΝ.ΕΛΛ.

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER