Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Επίσκεψη Νίμιτς στα Σκόπια στις 31 Ιανουαρίου

 
 
Απ' την ΠΓΔΜ ξεκινά τις επαφές για επίλυση του Σκοπιανού ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ
 

O διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας Μάθιου Νίμιτς θα ταξιδέψει στα Σκόπια στις 31 Ιανουαρίου, ενώ την 1η Φεβρουαρίου θα έχει συναντήσεις με την ηγεσία της ΠΓΔΜ σχετικά με τη δέσμη ιδεών που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ.

 

Σύμφωνα με τα σκοπιανά ΜΜΕ οι προτάσεις που κατέθεσε ο κ. Νίμιτς στη συνάντηση που έγινε την περασμένη Τετάρτη στη Νέα Υόρκη, την πρώτη του νέου γύρου διαπραγματεύσεων για το όνομα της ΠΓΔΜ, περιελάμβαναν πέντε ονόματα, όλα με τον όρο Μακεδονία. Ειδικότερα τα: Republika Nova Makedonija (Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας), Republika Severna Makedonija (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας), Republika Gorna Makedonija (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας, Republika Vardarska Makedonija (Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη) και Republika Makedonija (Skopje) [Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)]

Ο ειδικός διαμεσολαβητής χαρακτήρισε απ' την πλευρά του μη ρεαλιστικό το ενδεχόμενο να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία  στη λύση.

Το αμέσως επόμενο διάστημα ο κ. Νίμιτς αναμένεται να επισκεφθεί και την Αθήνα στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, αλλά ακόμη δεν έχει γνωστή η ημερομηνία.

 
Περισσότερα: Σκοπιανό

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER