Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Επιστολή ΚΚΕ στην Κούβα για την επέτειο 58 χρόνων από την επανάσταση

 
 
Ο Περισσός απέστειλε επιστολή στο αδερφό κομμουνιστικό κόμμα της Κούβας, με αφορμή την επέτειο νίκης της Επανάστασης, την πρώτη μετά το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο
 

Θερμούς χαιρετισμούς στέλνει το κομμουνιστικό κόμμα Ελλάδος στο αντίστοιχο της Κούβας, με αφορμή την 58η επέτειο από την νίκη της επανάστασης στο νησί. "Η φετινή επέτειος σημαδεύεται από τη φυσική απουσία του ηγέτη της επανάστασης συντρόφου Φιντέλ Κάστρο, που σημάδεψε με την προσωπική του προσφορά τις αποφασιστικές καμπές της πάλης για τη νίκη" σχολιάζει ο Περισσός στην επιστολή που απέστειλε σήμερα στην ΚΕ του ΚΚ Κούβας.

 

"Τα επιτεύγματα της Κούβας -σε πείσμα του αποκλεισμού των ΗΠΑ και γενικότερα του ακήρυχτου πολέμου των ιμπεριαλιστών- ξεχωρίζουν από την καπιταλιστική βαρβαρότητα που γνωρίζουν οι λαοί στις χώρες της περιοχής" αναφέρει το ΚΚΕ, που κάνει λόγο για αντισοσιαλιστική εκστρατεία διαστρέβλωσης της πραγματικότητας με αφορμή το θάνατο του Κάστρο.

Εμείς αρχίσαμε αυτό το έργο. Πότε ακριβώς, σε πόσο χρονικό διάστημα, οι προλετάριοι ποιανού έθνους θα αποτελειώσουν το έργο αυτό δεν είναι το ουσιαστικό ζήτημα. Το ουσιαστικό είναι ότι ο πάγος έσπασε, ο δρόμος άνοιξε, ότι ο δρόμος χαράχτηκε

Στο ΚΚΕ έκλεισαν με τα λόγια του Λένιν: "Εμείς αρχίσαμε αυτό το έργο. Πότε ακριβώς, σε πόσο χρονικό διάστημα, οι προλετάριοι ποιανού έθνους θα αποτελειώσουν το έργο αυτό δεν είναι το ουσιαστικό ζήτημα. Το ουσιαστικό είναι ότι ο πάγος έσπασε, ο δρόμος άνοιξε, ότι ο δρόμος χαράχτηκε".

Διαβάστε την επιστολή:

«Προς ΚΕ του ΚΚ Κούβας

Αθήνα Πέμπτη 29 Δεκέμβρη 2016

Αγαπητοί σύντροφοι,

Το ΚΚΕ χαιρετίζει θερμά την 58η επέτειο της νίκης της Επανάστασης στην Κούβα.

Η φετινή επέτειος σημαδεύεται από τη φυσική απουσία του ηγέτη της επανάστασης συντρόφου Φιντέλ Κάστρο, που σημάδεψε με την προσωπική του προσφορά τις αποφασιστικές καμπές της πάλης για τη νίκη, τη σοσιαλιστική οικοδόμηση, τις κατακτήσεις που απέφερε η επανάσταση στο λαό της Κούβας και τη συμβολή της στην πάλη των καταπιεσμένων σε όλο τον κόσμο.

Η αντισοσιαλιστική εκστρατεία διαστρέβλωσης και η αντικομμουνιστική επίθεση που εξαπέλυσαν διάφοροι απολογητές του καπιταλισμού με την αφορμή του θανάτου του σ. Φιντέλ, εκθέτει τους ίδιους. Τα επιτεύγματα της Κούβας -σε πείσμα του αποκλεισμού των ΗΠΑ και γενικότερα του ακήρυχτου πολέμου των ιμπεριαλιστών- ξεχωρίζουν από την καπιταλιστική βαρβαρότητα που γνωρίζουν οι λαοί στις χώρες της περιοχής, και βιώνουν σήμερα εκατομμύρια εργαζόμενοι ακόμα και στις ανεπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες, αποδείχνουν περίτρανα την ανωτερότητα του σοσιαλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

100 χρόνια μετά τη νίκη της μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης στη Ρωσία και 58 χρόνια από την 1η σοσιαλιστική επανάσταση στην αμερικάνικη ήπειρο παραμένουν επίκαιρα τα λόγια του Λένιν: "Εμείς αρχίσαμε αυτό το έργο. Πότε ακριβώς, σε πόσο χρονικό διάστημα, οι προλετάριοι ποιανού έθνους θα αποτελειώσουν το έργο αυτό δεν είναι το ουσιαστικό ζήτημα. Το ουσιαστικό είναι ότι ο πάγος έσπασε, ο δρόμος άνοιξε, ότι ο δρόμος χαράχτηκε".

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ»

 
Περισσότερα: K.K.E, Φιντέλ Κάστρο

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER