Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Επίθεση Βενιζέλου σε Ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες

 
 
Τους κατηγόρησε ότι με τις πρόσφατες δηλώσεις στήριξης της Ελλάδας δεν ενθαρρύνουν τον ελληνικό λαό αλλά τον ‘τυχοδιωκτισμό της κυβέρνησης’
 

Αυστηρότατη κριτική στους Ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες που στήριξαν με δηλώσεις τους την Ελλάδα άσκησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, υποστηρίζοντας ότι με τη στάση τους δεν βοηθούν τους Έλληνες πολίτες αλλά τον «τυχοδιωκτισμό της κυβέρνησης».

 

«Υπάρχουν όμως ορισμένοι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές και σοσιαλδημοκράτες που άλλα λένε δημοσίως, άλλα κάνουν ως κυβέρνηση και άλλα ψηφίζουν στο ευρωπαϊκό συμβούλιο και στο Eurogroup» είπε ο κ. Βενιζέλος φωτογραφίζοντας ουσιαστικό τον Φρανσουά Ολάντ, τον Πιέρ Μοσκοβισί και όσους τάχθηκαν με δηλώσεις τους υπέρ των ελληνικών θέσεων.

 «Νομίζουν ότι ενθαρρύνουν τον ελληνικό λαό ενώ ενθαρρύνουν τον απόλυτο τυχοδιωκτισμό της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά», είπε ο κ. Βενιζέλος και σημείωσε ότι με τη στάση τους «βλάπτουν τη ελληνική οικονομία γιατί δημιουργούν ψευδείς εντυπώσεις για τους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς».

Τους κατηγόρησε, επίσης, ότι, αν είχαν ζητήσει να επικυρωθεί από την ελληνική Βουλή η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, τότε «η χώρα δεν θα βυθιζόταν στην καταστροφική περίοδο Φεβρουαρίου – Ιουλίου 2015».

Ο κ. Βενιζέλος κατήγγειλε επίσης την κυβέρνηση ότι με το αίτημα διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας για την εφάπαξ 13η σύνταξη προσπάθησε να αλλοιώσει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Κατηγόρησε, μάλιστα, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ότι «παίζει με τη μοίρα του τόπου» και ζήτησε από την κυβέρνηση να προκαλέσει πρόωρες εκλογές.

 
Περισσότερα: ΠΑΣΟΚ

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER