Κυριακή, 30 Απριλίου 2017
 
 
 

Μην τα χάσετε

 

 

Ευρεία πολιτική συναίνεση για τη διαφάνεια στη διαφημιστική δαπάνη τραπεζών

 
 
 
Το σχετικό νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ. Την Πέμπτη η Β’ ανάγνωση
 

«Ναι» στην κυβερνητική πρωτοβουλία που υποχρεώνει τα τραπεζικά ιδρύματα να δημοσιοποιούν πλήρη στοιχεία σε ετήσια βάση για τις διαφημιστικές δαπάνες τους σε Μέσα Ενημέρωσης (ηλεκτρονικά και μη) αλλά και τις χορηγίες τους είπαν στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

 

Τη ρύθμιση (άρθρο 6) η οποία έχει ενταχθεί σε νομοσχέδιο που ενσωματώνει οδηγίες της ΕΕ για την κεφαλαιαγορά υπερψήφισαν σχεδόν όλες οι πτέρυγες με εξαίρεση το ΚΚΕ που καταψήφισε και την Ένωση Κεντρώων η οποία επιφυλάχτηκε. Βουλευτές της συμπολίτευσης εμφανίστηκαν μάλιστα θετικοί στην πρόταση της αντιπολίτευσης να θεσπιστεί ανάλογη υποχρέωση και για τις διαφημιστικές δαπάνες των ΔΕΚΟ προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η β’ ανάγνωση του νομοσχεδίου θα διεξαχθεί την Πέμπτη στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Στην Ολομέλεια αναμένεται να ενταχθεί προς ψήφιση και συζήτηση την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 247 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER
comments powered by Disqus