Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Γεννηματά: Άμεση σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών

 
 
Τη θέση της για άμεση σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, επανέλαβε στον πρωθυπουργό η Φώφη Γεννηματά κατά τη συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου
 

Στην γραμμή που χάραξε τις προηγούμενες ημέρες, μακριά όμως από την χθεσινή ένταση, κινήθηκε κατά τη συνάντηση που έιχε με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου η Φώφη Γεννηματά.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής συζήτησε με τον πρωθυπουργό μόνο τα εθνικά θέματα, το Σκοπιανό και τις συζητήσεις με την Αλβανία.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε ξανά τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διότι όπως φέρεται να είπε, ο Αλ. Τσίπρας προχώρησε σε συζητήσεις με τον Σκοπιανό ομόλογο του χωρίς να έχει επιβεβαιώσει την εθνική γραμμή.

Επανέλαβε επίσης ότι η διγλωσσία που παρουσιάζει η κυβέρνηση στο εσωτερικό της με την αρνητική στάση στη χρήση του όρου «Μακεδονία» και των παραγωγών του, δυσκολεύει την διαπραγμάτευση. Τέλος, οι ίδιες πηγές υποστήριξαν ότι η Φ. Γεννηματά επεσήμανε ότι η λύση δε μπορεί να αφορά μόνο το όνομα, αλλά θα πρέπει και νομικά να υπάρξουν δεσμευτικές εγγυήσεις που θα απαλείφουν τον σκοπιανό αλυτρωτισμό, κυρίως με την αλλαγή του Συντάγματος της γειτονικής χώρας.

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER