Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Η Παναρίτη δεν αποδέχεται τον διορισμό της ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ

 
 
Με επιστολή προς το υπουργείο Οικονομικών η Έλενα Παναρίτη έκανε γνωστό ότι δεν αποδέχεται τον διορισμό της στη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Τι λέει για τις αντιδράσεις και τον Γιάνη Βαρουφάκη. Διαβάστε το πλήρες κείμενο της επιστολής.
 

Η Έλενα Παναρίτη έδωσε λύση στην κρίση που ξέσπασε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση του Γιάνη Βαρουφάκη να την τοποθετήσει στη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, μην αποδεχόμενη τελικά τον διορισμό.

 

Την απόφασή της γνωστοποίησε με επιστολή της προς το υπουργείο Οικονομικών, όπου ευχαρίστησε προσωπικά τους κυρίους Βαρουφάκη και Σταθάκη.

Από πλευράς τους, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, σημειώνουν ότι η επιλογή της κ. Έλενας Παναρίτη, ως εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ, έγινε συλλογικά και ότι οι απόψεις που ακούστηκαν ότι την επέβαλε ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής της κυρίας Παναρίτη

"Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής αξιολόγησης που με επέλεξαν να εκπροσωπήσω την χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ιδίως τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη και τον Υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Σταθάκη με τους οποίους συνεργάζομαι αδιάκοπα στο πλαίσιο της μεγάλης διαπραγμάτευσης με δανειστές των οποίων την τακτική γνωρίζω εκ των έσω. Ευχαριστώ επίσης τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα για την υποστήριξή του.

Όμως, καθώς ποτέ δεν ζήτησα αυτή την θέση, και δεδομένου ότι την αποδέχθηκα αποκλειστικά για να βοηθήσω την κυβέρνηση με την εμπειρία μου στον τρόπο λειτουργίας του ΔΝΤ [και αντίστοιχων οργανισμών], μου είναι αδύνατον να δεχθώ τον διορισμό μου εν μέσω των αρνητικών αντιδράσεων από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

H χώρα διανύει την πιο δύσκολη περίοδο και για αυτό απαιτείται συστράτευση απέναντι σε σκληρούς δανειστές. Θα συνεχίσω να βοηθώ με όλες μου τις δυνάμεις την υπόθεση της εθνικής διαπραγμάτευσης και να στηρίζω την κυβέρνηση έως ότου η Ελλάδα απελευθερωθεί από τα μνημονιακά της δεσμά".

Καραγκούνης: Τρικυμία στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και για τα πιο μικρά

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, αναφερόμενος στην υπόθεση Παναρίτη, σημείωσε ότι καταδεικνύεται για άλλη μια φορά η ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ.

"Με την υπόθεση Παναρίτη ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε την ανεπανάληπτη ανεπάρκεια και ανικανότητά του. Ούτε γι’ αυτό δεν μπορούν να συμφωνήσουν. Πώς να πάρουν τις πιο δύσκολες και μεγάλες αποφάσεις; Αυτό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Καταγγέλλει τους άλλους και δεν μπορεί να πάρει καμία ευθύνη, καμία απόφαση, χωρίς να προκαλέσει τρικυμία σε ποτήρι, ακόμα και για τα πιο μικρά", δήλωσε ο κ. Καραγκούνης.

 
Περισσότερα: Βαρουφάκης

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER