Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Κατηγορηματική διαβεβαίωση Φωτίου για άρση μειώσεων στα οικoγενειακά επιδόματα εντός 2018

 
 
Κατήγγειλε απόπειρα παραπλάνησης της κοινής γνώμης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Επισήμανε ότι αυξάνονται τα επιδόματα σε 738.000 οικογένειες και μειώνονται σε 50.000
 

Ρητή δέσμευση για την άρση εντός του 2018 των μειώσεων που επιφέρει το πολυνομοσχέδιο στα οικογενειακά επιδόματα περίπου 50.000  τρίτεκνων και πολυτέκνων οικογενειών ανέλαβε από το βήμα της Βουλής η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

 

Αντιδρώντας στην κριτική που της ασκήθηκε από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης η κυρία Φωτίου τόνισε ότι δεσμεύεται "κατηγορηματικά" πως το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί εντός του 2018. Απέδωσε, μάλιστα, τις μειώσεις στο γεγονός ότι το σύστημα των οικογενειακών επιδομάτων επανασχεδιάστηκε εξ’ αρχής και ζήτησε χρόνο ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Ταυτόχρονα, όμως, καταλόγισε στα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι επιχειρούν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη σχετικά με το ύψος των μειώσεων. Συγκεκριμένα, εξήγησε ότι με τις προωθούμενες αλλαγές επέρχονται αυξήσεις σε 738.000 οικογένειες επί συνόλου 800.000 με σημαντικές αυξήσεις στις οικογένειες που έχουν ένα ή δύο παιδιά.

Τόνισε, επίσης, ότι από τις 100.000 τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες θα δουν σημαντικές αυξήσεις οι μισές. Ειδικότερα, ανέφερε ότι κατά μέσο όρο το επίδομα για τις τρίτεκνες οικογένειες θα αυξηθεί κατά 420 ευρώ, για τις τετράτεκνες κατά 1.120 ευρώ και για τις πεντάτεκνες κατά 1.820 ευρώ. Η κυρία Φωτίου υπογράμμισε, ακόμη ότι επέρχονται πολύ σημαντικές αυξήσεις για τις μονογονεϊκές πολύτεκνες οικογένειες και διαμαρτυρήθηκε ότι "δεν μιλάει κανείς για αυτό".

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER