Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Κατρούγκαλος: Διαστρέφονται οι δηλώσεις Νίμιτς για το όνομα της πΓΔΜ

 
 
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε στη Βουλή ότι «δεν έχει δοθεί τίποτα» για το όνομα, υπογράμμισε ότι η διαπραγμάτευση είναι ανοιχτή και μίλησε για «παράθυρο ευκαιρίας»
 

Διαστρέβλωση των δηλώσεων του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το όνομα της πΓΔΜ κατήγγειλε από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και κάλεσε τους βουλευτές να μη θεωρούν δεδομένο το αποτέλεσμα.  

 

«Τίποτα δεν έχει δοθεί. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή αποτέλεσμα» είπε ο κ. Κατρούγκαλος απαντώντας σε όσους προεξοφλούν ότι έχει γίνει ήδη αποδεκτή η χρήση του ονόματος Μακεδονία. Τόνισε, μάλιστα, ότι δεν είναι δυνατόν να διαστρέφονται δηλώσεις αξιωματούχων, «όπως του κ. Νίμιτς ή άλλων εκπροσώπων της άλλης πλευράς». «Η διαπραγμάτευση είναι ανοιχτή. Παρέχει παράθυρο ευκαιρίας» εξήγησε και υπογράμμισε ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι δεδομένο το αποτέλεσμά της «και πολύ λιγότερο δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα αποτέλεσμα». Διαβεβαίωσε δε ότι όταν υπάρξει οποιαδήποτε πρόοδος, «προφανώς θα ενημερωθεί η Βουλή και προφανώς και πάνω από όλα ο ελληνικός λαός».

 
Περισσότερα: Σκοπιανό, Βουλή

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER