Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Κατσίκης: Με τη διόρθωση φύλου θα αλωθεί το άβατο του Αγίου Όρους και ο αθλητισμός

 
 
Υπερψηφίστηκε επί της αρχής στην επιτροπή η ταυτότητα φύλου. "Ναι" από ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗ.ΣΥ, ΑΝΕΛ και Ποτάμι. Επιφύλαξη από ΝΔ και Ένωση Κεντρώων. "Όχι" από ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή. Αντιρρήσεις από τον Κατσίκη των ΑΝ.ΕΛ που επικαλέστηκε κίνδυνο να αλωθεί το άβατο του Αγίου Όρους
 

Με ευρύτατη πλειοψηφία αλλά δίχως τη στήριξη της ΝΔ που διχάζεται εσωτερικά για το θέμα και εν μέσω αντιρρήσεων του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη, υπερψηφίστηκε επί της αρχής στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

 

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν τα δύο κυβερνητικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, και η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι.

Κατσίκης: το σύνολο της κοινής γνώμης αντιτίθεται στο νομοσχέδιο

Από πλευράς των ΑΝΕΛ, πάντως, ο βουλευτής Κώστας Κατσίκης ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί προσωπικά και προανήγγειλε ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει. "Δεν αντιτίθεμαι στο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού αλλά μέχρι το σημείο της πλήρους νομικής αναγνώρισης μεσολαβεί ένας ωκεανός" τόνισε και υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο προκαλεί ψυχολογικό σοκ και έρχεται σε αντίθεση με το σύνολο της κοινής γνώμης. "Ως βουλευτής εκφράζω την ανησυχία μου και δηλώνω τη διαφωνία μου με όσα προτείνονται" είπε και υποστήριξε ότι θα υπάρξουν μακροπρόθεσμες κοινωνικές συνέπειες. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι υπάρχει κίνδυνος να αλωθεί το "άβατο του αγίου Όρους" και ο "αθλητισμός". Ζήτησε μάλιστα να απαγορευτεί με ρητή διάταξη ο γάμος και η υιοθεσία στα άτομα που έχουν προβεί σε διόρθωση φύλου.

Η ΝΔ επιφυλάχθηκε για την ολομέλεια αν και ο εισηγητής της Κώστας Καραγκούνης είχε δηλώσει αρχικά ότι το κόμμα του βλέπει θετικά το νομοσχέδιο. Στο εσωτερικό της ΝΔ υπάρχουν πάντως πολλές διαφωνίες για το θέμα τόσο δημοσίως όσο και παρασκηνιακά. Επιφύλαξη εξέφρασε και η Ένωση Κεντρώων. Το νομοσχέδιο καταψήφισαν στην επιτροπή το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER