Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Κικίλιας: Αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης η ψήφιση των μέτρων

 
 
Η ΝΔ ζητά τη σύγκληση της επιτροπής οικονομικών της βουλής προκειμένου να ενημερώσουν για τη διαπραγμάτευση οι Τσακαλώτος Χουλιαράκης. Αποδεκτό το αίτημα από τον υπουργό Οικονομικών. Παράλληλα καλεί Τσίπρα να απαντήσει για την διαπραγμάτευση αύριο στην ώρα του πρωθυπουργού
 

Να κλείσει κάθε συζήτηση για οποιασδήποτε μορφή συναίνεσής της στο κλείσιμο της αξιολόγησης θέλει η ΝΔ εμμένοντας παράλληλα στη συντήρηση του θέματος Τσακαλώτου Χουλιαράκη, ζητώντας τη σύγκληση της επιτροπής οικονομικών της βουλής προκειμένου να ενημερώσουν για την πορεία της διαπραγμάτευσης.

 

«Η ΝΔ και ο πρόεδρός της δεν αισθάνονται καμία πίεση ούτε από το εξωτερικό ούτε από το εσωτερικό για να ψηφίσει νέα μέτρα» δήλωσε σήμερα ο Βασίλης Κικίλιας προσθέτοντας ότι «αποκλειστικά υπεύθυνοι για τα νέα μέτρα είναι ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος και η κυβέρνηση. Ας μην ψάχνουν συνυπεύθυνους και συνενόχους. Το ερώτημα είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αν θα ψηφίσουν αυτά τα μέτρα», ενώ επικαλέστηκε και τη δήλωση Τζανακόπουλου ότι είναι «ευφάνταστα σενάρια» η ψήφιση του πακέτου της συμφωνίας με 180 βουλευτές.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ υποστήριξε ότι «η πραγματικότητα είναι ότι η αβεβαιότητα συνεχίζεται, κανείς δεν ξέρει πότε θα κλείσει η αξιολόγηση. Η πραγματική οικονομία βουλιάζει» και διατύπωσε το αίτημα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπάρξει ενημέρωση στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. «Η ΝΔ ζητά επίσημα –σημείωσε ο κ. Κικίλιας- τη σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, προκειμένου να προσέλθουν οι κ.κ Τσακαλώτος και Χουλιαράκης για να ενημερώσουν για το τι ακριβώς έγινε στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας» .

Ο Βασίλης Κικίλιας κάλεσε μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα να αξιοποιήσει την αυριανή ώρα του πρωθυπουργού και με αφορμή την ερώτηση του Βασίλη Λεβέντη για τη διαπραγμάτευση να δώσει εξηγήσεις και να μην «επαναλάβει τα ίδια χοντροκομμένα ψέματα» ενώ επέπληξε την κυβέρνηση για κομματικά προπαγάνδα αντί για εξηγήσεις στον ελληνικό λαό.

Παράλληλα επέμεινε ότι «εδώ που φτάσαμε, η Συμφωνία πρέπει να κλείσει, γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση οδηγούμαστε σε χρεωκοπία» εμμένοντας στις ευθύνες την κυβέρνησης για τα μέτρα και υπογράμμισε ότι «τώρα είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι εάν το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για εκλογές πέρσι τον Μάρτιο είχε γίνει αποδεκτό, η χώρα θα βρισκόταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτή που είναι τώρα. Δυστυχώς, -κατέληξε ο Κικίλιας- το σύνολο των δυσμενών επιπτώσεων της «πολιτικής» διαπραγμάτευσης των κ.κ. Τσίπρα-Καμμένου δεν έχει ακόμη διαφανεί».

Μετά το αίτημα της ΝΔ ανακοινώθηκε ότι Τσακαλώτος- Χουλιαράκης θα ενημερώσουν την επιτροπή Οικονομικών της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη 28 Φεβρουαρίου στις τέσσερις το μεσημέρι.

 
Περισσότερα: Νέα Δημοκρατία

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER