Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Κικίλιας: Η συμφωνία για τα F-16 να έρθει στη Βουλή

 
 
Ξεκαθάρισε τη θέση της ΝΔ ο τομεάρχης Άμυνας, Βασ.Κικίλιας, τονίζοντας από τη μία πλευρά ότι η αναβάθμιση των F-16 "είναι επιβεβλημένη" και ζητώντας να έρθει η συμφωνία στη Βουλή
 

Ενημέρωση για όλες τις πτυχές της συμφωνίας που αφορά στην αναβάθμιση των F16 ζητάει η ΝΔ δια του τομεάρχη Άμυνας Βασίλη Κικίλια. Όπως τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Κικίλιας «η κυβέρνηση οφείλει «το ταχύτερο δυνατόν, να ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία για όλες τις πτυχές της συμφωνίας, καθώς το κόστος της αναβάθμισης των αεροσκαφών φαίνεται υψηλότατο, ενώ και τα φημολογούμενα αντισταθμιστικά οφέλη παραπέμπουν σε πονεμένες ιστορίες του παρελθόντος».

 

Μάλιστα γίνεται λόγος για «προχειρότητα» και «έλλειψη προετοιμασίας» και στο θέμα αυτό από πλευράς κυβέρνησης με το γαλάζιο τομεάρχη να κάνει λόγο για «αντιφατικές διαρροές του κ. Καμμένου» σε σχέση με το κόστος της συμφωνίας, το οποίο η ΝΔ έχει χαρακτηρίζει «υψηλότατο».

Με αυτή τη δήλωση ο κ. Κικίλιας κάνει πρεμιέρα στο νέο του ρόλο ως τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ καθώς σήμερα παρέλαβε και επίσημα από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη το εν λόγο γαλάζιο «χαρτοφυλάκιο».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κικίλια:

«Η αναβάθμιση της επιχειρησιακής δυνατότητας των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 είναι επιβεβλημένη. Ωστόσο, οι μέχρι σήμερα χειρισμοί της Κυβέρνησης, όπως επιβεβαιώνουν η χθεσινή παρουσία του κ. Τσίπρα και οι αντιφατικές διαρροές του κ. Καμμένου, δείχνουν έλλειμμα προετοιμασίας, μεγάλη προχειρότητα και γεννούν εύλογα ερωτήματα στους Έλληνες πολίτες. Η Κυβέρνηση οφείλει, το ταχύτερο δυνατόν, να ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία για όλες τις πτυχές της συμφωνίας, καθώς το κόστος της αναβάθμισης των αεροσκαφών φαίνεται υψηλότατο, ενώ και τα φημολογούμενα αντισταθμιστικά οφέλη παραπέμπουν σε πονεμένες ιστορίες του παρελθόντος».

 
Περισσότερα: Νέα Δημοκρατία, Βουλή

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER