Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Κουμουτσάκος: 'Ο δρόμος των απειλών είναι ολισθηρός και επικίνδυνος'

 
 
Ανακοίνωση με αφορμή τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, εξέδωσε ο Τομεάρχης της ΝΔ σημειώνοντας πως τα προβλήματα στην περιοχή μας δεν θα λυθούν με απειλές
 

Να εγκαταλείψει την οδό των απειλών προς την Ελλάδα, καλεί την Τουρκία ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, σε δήλωσή του με αφορμή τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.  Ο κ. Τσαβούσογλου, είχε δηλώσει πως η χώρα του εξετάζει το ενδεχόμενο ακύρωσης της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό, μετά την άρνηση της Ελλάδας να επιστρέψει τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο στο έδαφός της. Σχετικά, ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρει στη δήλωσή του πως «η Τουρκία διαπράττει σοβαρό λάθος, μετατρέποντας ένα ζήτημα λειτουργίας του κράτους δικαίου σε πρόβλημα εξωτερικής πολιτικής».

 

«Ο δρόμος των απειλών προς την Ελλάδα, προς μια γειτονική ευρωπαϊκή χώρα, επειδή η Δικαιοσύνη της - όπως όφειλε - σεβάστηκε το εθνικό και ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο, είναι δρόμος ολισθηρός και επικίνδυνος» σημειώνει ο τομεάρχης της ΝΔ και παρατηρεί, πως όσο πιο γρήγορα εγκαταλείψει τον δρόμο αυτό η Άγκυρα, «τόσο καλύτερα για τις σχέσεις της με την Ελλάδα. Τόσο καλύτερα για τις σχέσεις της με την Ευρώπη».

«Τα προβλήματα της περιοχής μας είναι πολλά. Δεν θα λυθούν με απειλές, αλλά με διάλογο και συνεννόηση στη βάση του Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας» καταλήγει στη δήλωσή του ο τομεάρχης της ΝΔ.

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER