Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Κουμουτσάκος σε Νίμιτς: Μόνη εγγύηση η αλλαγή του σκοπιανού Συντάγματος

 
 
Στην ανάγκη να αλλάξει το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ προκειμένου να διασφαλισθεί το erga omnes και να εξαλειφθεί ο αλυτρωτισμός επέμεινε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ μετά τη συνάντησή του με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ
 

Στην αλλαγή του σκοπιανού Συντάγματος επιμένει η Νέα Δημοκρατία, την ώρα που στην κυβέρνηση αναζητούν φόρμουλα προκειμένου μία συμφωνία να υπερισχύει του Συντάγματος της ΠΓΔΜ χωρίς να χρειαστεί άμεση τροποποίησή του.

 

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος συναντήθηκε με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Μετά τη συνάντηση, την οποία σύμφωνα με γαλάζιες πηγές ζήτησε ο κ.Νίμιτς, ο κ.Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η ενημέρωση που είχαμε από τον κ. Νίμιτς, δυστυχώς, δεν αμβλύνει τις ανησυχίες μας. Γι αυτό και κρίνουμε σκόπιμο να επαναλάβουμε την ξεκάθαρη θέση της Νέας Δημοκρατίας. Η λύση πρέπει να είναι ενιαία και αδιαίρετη και να προβλέπει:

Πρώτον, την εξάλειψη κάθε μορφής αλυτρωτισμού από τη γειτονική χώρα. Δεύτερον, αποδεκτή από τους Έλληνες ονομασία. Και τρίτον, την υιοθέτησή της για όλες τις χρήσεις και από όλους.

Είναι προφανές ότι μόνη εγγύηση για όλα αυτά είναι η αλλαγή του Σκοπιανού Συντάγματος».

 
Περισσότερα: Νέα Δημοκρατία

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER