Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Προσκλητήριο Τσίπρα στον αραβικό κόσμο για επενδύσεις

 
 
Τις εργασίες της 2ης Eυρω-αραβικής Διάσκεψης άνοιξε με χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας
 

Με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ξεκινούν οι εργασίες της δεύτερης ευρωαραβικής διάσκεψης που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής σήμερα και αύριο

 

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η Ευρω-Αραβική Διάσκεψη αναδεικνύει νέους ορίζοντες στη συνεργασία της Ευρώπης με τον αραβικό κόσμο και την ενίσχυση του ευρώ- αραβικού διαλόγου.

Είπε ακόμη πως σήμερα περισσότερο από ποτέ έχουμε την ανάγκη ενός διαλόγου που θα θέσει σε νέες βάσεις τις σχέσεις Ευρώπης- αραβικού κόσμου.

O κ.Τσίπρας σημείωσε  πως η  Ελλάδα για γεωπολιτικούς και ιστορικούς λόγους αποτελεί το καλύτερο εφαλτήριο γι αυτόν τον διάλογο και την ενδυνάμωση των σχέσεων της Ευρώπης με τον αραβικό κόσμο.  

   

 

Ο κ.Τσίπρας απηύθυνε πρόσκληση στον αραβικό κόσμο να σπεύσει να αξιοποιήσει τη σημαντική επενδυτική ευκαιρία που προσφέρει σήμερα η Ελλάδα.  «Υπάρχει η βεβαιότητα ότι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, η Ελλάδα έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα της κρίσης» και αυτό δεν το δείχνουν μόνον οι αριθμοί είπε ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει πως η Ελλάδα «αποτελεί μια κρίσιμη γεωπολιτικά χώρα και ιδιαίτερα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό». Παράλληλα, σημείωσε πως η χώρα μας έχει ιστορικούς δεσμούς με τον αραβικό κόσμο και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομική συνανάπτυξη, τη συνεργασία και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως είπε η Ελλάδα προσφέρει ευκαιρίες επενδύσεων σε μια σειρά τομέων και κάλεσε τον αραβικό κόσμο να εκμεταλλευθεί το μομέντουμ καθώς η Ελλάδα αλλάζει σελίδα. "Μην ξεχνάτε, η Ελλάδα ήταν πάντα σταυροδρόμι, αλλά και γέφυρα ανάμεσα στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, και ταυτόχρονα πυλώνας ασφάλειας.

 

          

 
Περισσότερα: Τσίπρας

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER