Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Μαξίμου: Υπέρ της προόδου η Βουλή

 
 
Στο πολιτικό δίλημμα "πρόοδος ή συντήρηση", που έθεσε ήδη από χθες ο Αλέξης Τσίπρας, επέμεινε η κυβέρνηση, κατά την αποτίμηση της ψηφοφορίας στη Βουλή για τον νομικό προσδιορισμό της ταυτότητας φύλου
 

Ικανοποίηση επικρατεί στην κυβέρνηση για την έκβαση της ψηφοφορίας, αλλά και της συζήτησης στη Βουλή για την ταυτότητα φύλου, με κυβερνητικές πηγές να εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις.

 

Άλλωστε, το Μαξίμου, προβαίνοντας σε θετικό απολογισμό, υπογράμμισε πως "με ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία 171 βουλευτών υπερψηφίστηκε ένα νομοσχέδιο τομή, που διευρύνει την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων, κατοχυρώνοντας νομοθετικά το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού φύλου". Μάλιστα, στην κυβέρνηση τονίζουν πως "τελικά, μόνοι εκτεθειμένοι είναι όσοι προσπάθησαν να παίξουν παιχνίδια πολιτικών σκοπιμοτήτων, με αφορμή ένα ζήτημα αναγνώρισης και κατοχύρωσης ατομικών δικαιωμάτων".

"Το πολιτικό δίλημμα της εποχής εξακολουθεί να είναι ένα: Με την πρόοδο για μία κοινωνία του 21 αιώνα ή με τη συντήρηση και το σκοταδισμό. Η ελληνική Βουλή σήμερα απάντησε με σαφήνεια υπέρ της προόδου", ήταν το κύριο συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε η ελληνική κυβέρνηση.

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER