Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Μαθήματα από την πετρελαιοκηλίδα

 
 
Προβληματισμός για την επικοινωνιακή διαχείριση της ρύπανσης στον Σαρωνικό και τις διαδοχικές εμφανίσεις του υπουργού Ναυτιλίας, επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου
 

Τη ζημιά από την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας σε επίπεδο επικοινωνίας μετρούν στην κυβέρνηση, ενώ επανέρχονται οι φωνές μεταξύ πολλών μελών του υπουργικού συμβουλίου για άλλου τύπου επικοινωνιακή στρατηγική και διαχείριση κρίσεων.

 

Πολλά κυβερνητικά στελέχη παραδέχονται, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, ότι η πολιτική αντιπαράθεση για την πετρελαιοκηλίδα, σε συνδυασμό με τις συγκλονιστικές εικόνες από τις «μαύρες» παραλίες των νοτίων προαστίων της Αθήνας έχουν προκαλέσει μεγάλη επικοινωνιακή επιβάρυνση.

Μάλιστα, αν στον επικοινωνιακό και πολιτικό «πόλεμο» που ξέσπασε αυτή την εβδομάδα προστεθεί και η ζημιά της περασμένης εβδομάδας με την Eldorado και τα… αρχαία στο Ελληνικό, δεν είναι λίγοι όσοι διαπιστώνουν στην κυβέρνηση πως, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, το Μαξίμου θα κινδυνεύσει να δει να εξαερώνεται η θετική δυναμική για την κυβέρνηση που ανέπτυξαν η επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα, αλλά και η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη.

Στόχος ο ΚουρουμπλήςΒασικός στόχος των επικρίσεων και των παρασκηνιακών «συντροφικών» καρφωμάτων παραμένει ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ο πρωθυπουργός, ήδη από την περασμένη εβδομάδα, ανέθεσε τον συντονισμό της επιχείρησης απορρύπανσης στον υφυπουργό Ναυτιλίας, Νεκτάριο Σαντορινιό.

Ταυτοχρόνως, σύμφωνα με πληροφορίες του News 24/7, στον Παναγιώτη Κουρουμπλή έχει διαμηνυθεί «από ψηλά» να μην επιμείνει στο μπαράζ δημοσίων εμφανίσεων, καθώς εκτιμάται πως δεν καταφέρνει ούτε να κερδίσει τις εντυπώσεις, ούτε να υπερασπιστεί αποτελεσματικά τους χειρισμούς του και την κυβέρνηση. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι ο κ. Κουρουμπλής συνεχίζει στο… ίδιο τέμπο, πολλά κυβερνητικά στελέχη, αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κρύβουν την δυσφορία τους για την εικόνα που δίνει η κυβέρνηση.

Αλλαγή λειτουργίας

Βεβαίως, οι ψυχραιμότεροι στην Κουμουνδούρου παραδέχονται πως παρά τα απανωτά επικοινωνιακά ολισθήματα του υπουργού Ναυτιλίας, η ατυχία του ναυαγίου και η μεγάλης κλίμακας ρύπανση δεν ήταν μία εύκολη υπόθεση και ουδείς θα μπορούσε να αποτρέψει το να φτάσει το μαζούτ ως την Γλυφάδα. Ωστόσο, αν όλοι συμφωνούν σε κάτι, αυτό είναι πως στο Μαξίμου πρέπει να δουν σοβαρά την αλλαγή του τρόπου υπεράσπισης της κυβέρνησης στα ΜΜΕ, αλλά και την διαχείριση των –κατά καιρούς- κρίσεων.

Άλλωστε, την ώρα που η ΝΔ επιχειρούσε να κλιμακώσει την πολιτική αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναλαμβάνει τις καθημερινές επιθέσεις στο Μέγαρο Μαξίμου και στο αρμόδιο υπουργείο, πολλοί «κορυφαίοι» της κυβέρνησης απουσίασαν… επιδεικτικά από το κάδρο της κρίσης, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος βρέθηκε μόνος του να υπερασπίζεται τους χειρισμούς και την προσπάθεια για απορρύπανση του Σαρωνικού. Συμπέρασμα: μπορεί ακόμη να μην έχει καθαριστεί εντελώς το νερό και οι παραλίες, ωστόσο το «πάθημα του Σαρωνικού» προσφέρει ήδη χρήσιμα μαθήματα στο Μέγαρο Μαξίμου και την Κουμουνδούρου.

 
Περισσότερα: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER