Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Μήνυμα Αθήνας προς τους θεσμούς

 
 
Το ΔΝΤ πρέπει να αναθεωρήσει τις απόψεις του, να καταλήξει σε κοινή βάση διαπραγμάτευσης με τους υπόλοιπους θεσμούς και η Μέρκελ να παρέμβει για λύση, έλεγαν κυβερνητικές πηγές
 

Στις αποκλίσεις που υπάρχουν μεταξύ των θεσμών αναφέρθηκε κορυφαία κυβερνητική πηγή στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ "Πρέπει να υπάρχει ίδια βάση για την διαπραγμάτευση και να αναθεωρήσουν στο ΔΝΤ τις εκτιμήσεις τους".

 

Όπως τόνισε, υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις, αλλά δεν υπάρχει θέμα επιστροφής των κλιμακίων ακόμη.

Σε ερώτηση για το πόσο αισιόδοξος είναι ότι παρά τις αποκλίσεις θα κλείσει η αξιολόγηση υπογράμμισε : "Θέλει η Άνγκελα Μέρκελ να πάει στις Γερμανικές εκλογές με το ελληνικό ζήτημα ανοιχτό; Δεν θέλει. Κάποια στιγμή θα παρέμβει".

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του εξάλλου είχε καλέσει την καγκελάριο να παρέμβει ώστε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να σταματήσει τις επιθέσεις κατά της Ελλάδας για κομματικούς λόγους, είχε ορίσει ως βασικό πρόβλημα στο να κλείσει η αξιολόγηση τις διαφωνίες μεταξύ των θεσμών και είχε διαμηνύσει στο ΔΝΤ ότι εάν δεν αναθεωρήσει τις προβλέψεις του και τις παράλογες απαιτήσεις του, η διαπραγμάτευση δε μπορεί να συνεχιστεί.

 
Περισσότερα: Τσίπρας, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER