Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Μήνυμα Τσίπρα προς τη Δικαιοσύνη

 
 
Η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης απαιτεί καθημερινό αγώνα, τονίζει ο πρωθυπουργός καυτηριάζοντας την απόφαση του ΣτΕ για το Πόθεν Έσχες των δικαστικών
 

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τοποθετήθηκε, με δήλωσή του στην εφημερίδα Documento, στο θέμα του Πόθεν Έσχες. Έπειτα από την απόφαση του ΣτΕ που ουσιαστικά ακυρώνει τη διαδικασία, τόνισε πως η κυβέρνηση σέβεται τη δικαιοσύνη, σημείωσε ωστόσο, πως όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο.

 

"Διότι η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι μεν συνταγματικά κατοχυρωμένη, αλλά δεν είναι αυτονόητη. Δεν αρκούν τα λόγια για να εξασφαλίζεται. Απαιτεί καθημερινό αγώνα η προάσπιση της απέναντι σε όσους επιχειρούν να την εμπλέξουν σε παιγνίδια αποσταθεροποίησης. Σε παραγωγή δικτύων ανεξέλεγκτης παραεξουσίας και μηχανισμών αποφυγής δημοκρατικών ελέγχων. Αυτό δεν πρόκειται να περάσει, ούτε στο θέμα του πόθεν έσχες, που ανέκυψε τελευταία, ούτε και σε κανένα άλλο θέμα. Πουθενά.

Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι όλοι είναι, και πρέπει να είναι, ίσοι απέναντι στο νόμο. Δικαστές ή πολιτικοί, φτωχοί ή πλούσιοι, έχοντες ή μη έχοντες. Κανένας δεν είναι πιο ίσιος από τους άλλους. Κι αυτή την απαράβατη αρχή οφείλουν να σέβονται οι πάντες. Και να ισχύει για τους πάντες".

 
Περισσότερα: Τσίπρας

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER