Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Μήνυση Ραχήλ Μακρή κατά Στουρνάρα

 
 
Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε η Ραχήλ Μακρή κατά του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα μετά την έκθεση νομισματικής πολιτικής που υποβλήθηκε χθες στη Βουλή
 

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σε βάρος του Γιάννη Στουρνάρα κατέθεσε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ραχηλ Μακρή, μετά την έκθεση νομισματικής πολιτικής που υπέβαλλε χθες ο διοικητής της Τράπεζας τη Ελλάδος.

 

Σε δηλώσεις της κατά την έξοδό της από το δικαστικό μέγαρο η βουλευτής υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι οι αναφορές περί grexit και πιθανής εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους, είναι επικίνδυνες και δεν συνάδουν με τις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ρόλο του.

"Και άλλοι κεντρικοί τραπεζίτες είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους, κατ ιδίαν όμως σε πολιτικούς αρχηγούς και όχι με αυτό τον τρόπο και δημόσια σε μια κρίσιμη καμπή της διαπραγμάτευσης", είπε, φωτογραφίζοντας τις συναντήσεις του πρώην διοικητή της ΤτΕ, Γιώργου Προβόπουλου με τους πολιτικούς αρχηγούς το 2009. Είπε μάλιστα πως "σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο κεντρικός τραπεζίτης θα είχε παραιτηθεί".

Σύμφωνα με πληροφορίες της βουλευτή από τραπεζικούς κύκλους, από χθες έχουν φύγει από τις τράπεζες λόγω του πανικού του κόσμου, πάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ ενώ η επίπτωση φαίνεται και στο χρηματιστήριο.

Δόλος

Η Ραχήλ Μακρή υποστήριξε ότι διαφαίνεται δόλος από την έκθεση, ο οποίος θα πρέπει να ερευνηθεί καθώς "συνήθως αυτές οι εκθέσεις, κατατίθενται Οκτώβρη ή Φεβρουάριο, ενώ ο κ.Στουρνάρας επέλεξε να την υποβάλλει με τα συγκεκριμένα σχόλια, μια ημέρα πριν το κρίσιμο Eurogroup".

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER