Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Μητσοτάκης: Η Ορθοδοξία πηγή ενότητας για το έθνος μας

 
 
Έμμεσες αναφορές του προέδρου της ΝΔ για το συλλαλητήριο της Κυριακής για τη Μακεδονία μετά και τις «ευλογίες» της Εκκλησίας. Τι απαντά η ΝΔ στις εγκλήσεις του κυβέρνησης αναφορικά με τις απειλητικές επιστολές στον Νίκο Κοτζιά
 

Με μια δήλωση για το ρόλο της Ορθοδοξίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Καλαμάτα όπου βρίσκεται μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά για τους γιορτασμούς της Υπαπαντής έκλεισε εκ νέου το μάτι στο συλλαλητήριο της Κυριακής μετά και τις «ευλογίες» σ’ αυτό της εκκλησίας, σημειώνοντας με νόημα ότι «η ορθοδοξία είναι πάντα μια πηγή ενότητας για το έθνος μας στις δύσκολες ώρες που περνά».

 

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «από την εποχή του Ιουστινιανού, η Υπαπαντή είναι μία από τις δώδεκα μεγάλες γιορτές της Ορθοδοξίας. Είναι όμως μια σπουδαία μέρα, η πιο σημαντική γιορτή για την Καλαμάτα και για τη Μεσσηνία» και πρόσθεσε ότι «με πολύ μεγάλη χαρά, παραβρέθηκα σήμερα, για πρώτη φορά, σε αυτή τη σημαντική γιορτή. Μια σημαντική γιορτή η οποία μας υπενθυμίζει πάντα τη σημασία της πίστης και της τήρησης των παραδόσεών μας» καταλήγοντας ότι «η  Ορθοδοξία μας είναι πάντα μια πηγή ενότητας για το Έθνος μας, στις δύσκολες περιόδους που αυτό περνά. Εύχομαι σε όλες και σε όλους, χρόνια πολλά».

Την ίδια ώρα το Μοσχάτο απαντώντας στις εγκλήσεις του Μαξίμου για τη στάση του αναφορικά με τις απειλές κατά της ζωής του που δέχτηκε ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ανέφερε ότι «εν αντιθέσει με άλλους, είναι διαχρονικά αυταπόδεικτο ότι η ΝΔ καταδικάζει απερίφραστα τη βία από όπου και αν προέρχεται και προφανώς αυτό ισχύει και για τις απειλές εναντίον του Υπουργού Εξωτερικών. Κατά τα λοιπά, το ποιος δείχνει ανοχή στη βία και κυρίως ποιος εξακολουθεί να διχάζει τους Έλληνες, το γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες».

 
Περισσότερα: Συλλαλητήριο, Σκοπιανό

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER