Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Μπακογιάννη: Η Ευρώπη βρίσκεται στη μεγαλύτερη κρίση της

 
 
"Tώρα είναι η ώρα οι πολιτικοί να υπερασπιστούν τις ιδέες τους και να πάνε κόντρα στο λαϊκισμό", τόνισε η τομεάρχης οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός εξωτερικών από το βήμα του οικονομικού φόρουμ των Δελφών
 

Στα προβλήματα που απειλούν τα θεμέλια της Ενωμένης Ευρώπης στάθηκε η τομεάρχης οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη και πρώην υπουργός εξωτερικών από το βήμα του οικονομικού φόρουμ των Δελφών, που σήμερα άνοιξε τις εργασίες του.

 

Όπως είπε η κα Μπακογιάννη η «Ευρώπη βρίσκεται στη μεγαλύτερη κρίση της» καθώς αμφισβητείται το κύτταρο της, η ταυτότητα της. Μπορεί όλα αυτά τα χρόνια να αντιμετώπιζε προβλήματα, αλλά δεν είχε φτάσει στο σημείο, να αμφισβητείται η ταυτότητα της, εξήγησε η πρώην υπουργός εξωτερικών. Την ίδια στιγμή υπογράμμισε ότι η Ευρώπη παραμένει φάρος προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αυτό θα πρέπει να διαφυλαχθεί.

Η κα Μπακογιάννη σημείωσε ότι ερώτημα που γεννάται αφορά το μέλλον της Ευρώπης. «Θα είναι δυο ή πολλών ταχυτήτων ή κάτι άλλο, είπε χαρακτηριστικά. Σε κάθε περίπτωση σημείωσε πως τώρα είναι η ώρα οι πολιτικοί να υπερασπιστούν τις ιδέες τους και να πάνε κόντρα στο λαϊκισμό και τις εύκολες λύσεις που ακούγονται ανά την Ευρώπη».

Αν σήμερα, τόνισε η κα Μπακογιάννη, «πούμε για παράδειγμα ότι το πρόβλημα είναι οι πρόσφυγες και κλειστούμε στο καβούκι μας, τότε θα έχουμε χώρες που δεν θα μπορούν να σταθούν οικονομικά και σε καμία περίπτωση η Ευρώπη θα έχει το 20% του ΑΕΠ παγκοσμίως».

Αναφερόμενη τέλος στο νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, η κα Μπακογιάννη σημείωσε ότι ο τρόπος που συμπεριφέρεται προς την Ευρώπη, μπορεί να είναι ο μοχλός για να την ενώσει. Μπορεί όπως είπε να δημιουργήσει υγιή αντανακλαστικά και να την ενώσει σε όλα τα επίπεδα. Οι εργασίες του οικονομικού φόρουμ συνεχίζονται και με ενδιαφέρον αναμένεται η επίσημη τελετή έναρξης με την ομιλία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER