Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Μπαλαούρας: Βουλευτές της ΝΔ δεν έχουν επιστρέψει ακόμη τη 13η σύνταξη

 
 
Καβγάς στη Βουλή στη συζήτηση για το κοινωνικό μέρισμα. Ο Γ. Βρούτσης είπε ότι η ΝΔ πέρυσι δεν ψήφισε τη 13η σύνταξη «για να μην την πάρει» ο Μ. Μπαλαούρας. Εκείνος ξεκαθάρισε ότι επέστρεψε τη 13η σύνταξη και κατηγόρησε γαλάζιους βουλευτές ότι δεν έκαναν το ίδιο
 

Βαρύτατες καταγγελίες κατά βουλευτών της ΝΔ ότι δεν έχουν επιστρέψει τη 13η σύνταξη που έλαβαν πέρυσι από σφάλμα υπολογισμού εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας, κατά την έντονη αντιπαράθεση που ξέσπασε στη Βουλή για το κοινωνικό μέρισμα.

 

Τα πνεύματα οξύνθηκαν κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή όταν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας, υπενθύμισε δηκτικά στη ΝΔ ότι πέρυσι δεν υπερψήφισε την εφάπαξ ενίσχυση στους συνταξιούχους. «Πέρυσι τέτοια εποχή στη ΝΔ φώναζαν “βάστα Σόιμπλε, βάστα Γερούν” και έλεγαν ότι η κυβέρνηση δεν έχει την άδεια των θεσμών πηγαίνοντας κόντρα στην κοινωνία» είπε ο κ. Μπαλαούρας και καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι αναγκάζεται εφέτος να υπερψηφίσει το κοινωνικό μέρισμα βάσει των σφυγμομετρήσεων που δείχνουν ότι και οι ψηφοφόροι της είναι υπέρ της χορήγησής του.

Στις αναφορές του κ. Μπαλαούρα απάντησε σε οξύ προσωπικό τόνο ο εισηγητής της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης. «Πέρυσι δεν ψηφίσαμε τη 13η σύνταξη για να μην την πάρετε εσείς» είπε στον κ. Μπαλαούρα παραπέμποντας στο γεγονός ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι βουλευτές από διάφορες πτέρυγες έλαβαν το επίδομα από λάθος υπολογισμό.

«Εγώ τα επέστρεψα αμέσως και το ίδιο έκαναν οι άλλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως έχω πληροφορίες ότι κάποιοι στη ΝΔ τα πήραν και δεν τα επέστρεψαν» ανταπάντησε ο κ. Μπαλαούρας και κάλεσε τον κ. Βρούτση να ανακαλέσει αλλιώς θα προχωρούσε σε αποκαλύψεις ονομάτων.

Η αναφορά αυτή έκανε τον κ. Βρούτση να χαμηλώσει εμφανώς τους τόνους. «Δεν ήταν προσωπική η αναφορά μου» είπε ο βουλευτής της ΝΔ και τόνισε ότι το κόμμα του δεν ψήφισε πέρυσι τη 13η σύνταξη γιατί «ήταν λάθος η διαδικασία».

Μπαλαούρας: Υπάρχει Μαρέβα Gate στα Paradise Papers

O κ. Μπαλαούρας εξαπέλυσε, όμως, και σκλήρη επίθεση στη ΝΔ για την εμπλοκή του ονόματος της Μαρέβας Μητσοτάκη στα Paradise Papers κάνοντας μάλιστα λόγο για ύπαρξη Μαρέβα-Gate. "Χρεκοπήσατε τους ανθρώπους αλλά όχι τους δικούς σας" είπε στην αξιωματική αντιπολίτευση και σημείωσε ότι στελέχη της ΝΔ περιλαμβάνονται στα Paradise Papers και στα Panama Papers.

 
Περισσότερα: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νέα Δημοκρατία

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER