Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Μώραλης: 'Αφού όλα πήγαν καλά με το ναυάγιο, γιατί είχαμε τέτοια αποτελέσματα;'

 
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά ζήτησε στη Βουλή να καθαρίσουν πρώτα οι ακτές και να αναζητηθούν στη συνέχεια πολιτικές, ποινικές και αστικές ευθύνες.
 

Να διερευνηθούν στην ώρα τους οι ευθύνες για την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό ζήτησε από το βήμα της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

 

Ο κ. Μώραλης αμφισβήτησε ουσιαστικά τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή που διαβεβαίωσε νωρίτερα την επιτροπή ότι έγινε «ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει». «Δεν μπορεί να έγιναν όλα καλά και να έχουμε τέτοια αποτελέσματα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «δεν μπορεί η επιθεώρηση του πλοίου, η διαδικασία, οι ιδιώτες και όλα να πήγαν καλά». Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι είναι άκαιρο να «δικάζει» κανείς τώρα τους υπευθύνους. «Αυτό που μας νοιάζει είναι να καθαρίσουν οι ακτές και οι θάλασσες και μετά θα αποδοθούν οι πολιτικές, ποινικές και αστικές ευθύνες εκεί που πρέπει» τόνισε. Επιβεβαίωσε, μάλιστα, ότι ο ίδιος υπέβαλε μήνυση ως Δήμαρχος Πειραιά κατά παντός υπευθύνου όπως έκαναν και άλλοι δήμαρχοι. Ανέφερε, πάντως, ότι δεν είναι υλοποιήσιμη πλέον - λόγω κόστους και χρόνου- η τοποθέτηση φραγμάτων από τους Δημοτικές Αρχές.  

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, κατήγγειλε ότι οι δημοτικές αρχές κάλεσαν το ΚΕΕΛΠΝΟ να διενεργήσει μετρήσεις στις παραλίες της περιοχής, αλλά το Κέντρο απάντησε ότι ήταν «κλειστό λόγω Σαββατοκύριακου». Τελικά ο Δήμος απευθύνθηκε σε ιδιωτική εταιρία.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, διερωτήθηκε πως βυθίστηκε το Αγία Ζώνη ΙΙ μέσα σε μιάμιση ώρα. Διερωτήθηκε, επίσης, πως είναι δυνατόν να κυκλοφορούσε το πλοίο ανασφάλιστο και ζήτησε να αυστηροποιηθεί η σχετική νομοθεσία. «Όταν ένα πλοίο πάει να ασφαλιστεί εκεί το ξεψαχνίζουν και εκεί φαίνεται αν μπορεί να πλεύσει» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης. Τόνισε, πάντως, ότι ο ίδιος ειδοποιήθηκε εγκαίρως και έδωσε τα εύσημα στο αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος για την άμεση αντίδρασή του.

 
Περισσότερα: Βουλή

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER