Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

ΝΔ: Ναι στην προανακριτική για Νovartis

 
 
Ανεξάρτητα από τη σκευωρία της κυβέρνησης λέει η Μαρία Σπυράκη τονίζοντας ότι οι μάρτυρες θα έρθουν χωρίς κουκούλες στην επιτροπή της βουλής
 

Υπέρ της προανακριτικής επιτροπής τάσσεται η ΝΔ ψηφίζοντας «ναι» στη συγκρότησή της έκανε γνωστό με δήλωσή της η Μαρία Σπυράκη μετά και τα όσα προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

 

Πάντως η Μαρία Σπυράκη ξεκαθάρισε ότι το «ναι» δεν σημαίνει καμία αποδοχή του «κατηγορητηρίου που προφανώς θα κατασκευάσει η κυβέρνηση για να υποστηρίξει τη σκευωρία της». Από εκεί και πέρα επέμεινε ότι η ΝΔ θα επιμείνει «οι μάρτυρες να έρθουν χωρίς κουκούλες» σημειώνοντας ότι είναι «νομικά διάτρητο» το καθεστώς προστασίας τους.

Αναλυτικά η δήλωση της εκπροσώπου τύπου της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη:

«Η Νέα Δημοκρατία είπε από την αρχή "όλα στο φως". Και εννοείται ότι λέει “ναι” και στην προανακριτική επιτροπή, ανεξαρτήτως του κατηγορητηρίου που προφανώς θα κατασκευάσει η Κυβέρνηση για να υποστηρίξει τη σκευωρία της. Όμως οι μάρτυρες θα έρθουν χωρίς κουκούλες. Όχι μόνο γιατί τους ξέρει ήδη η Κυβέρνηση, αλλά και γιατί το καθεστώς προστασίας τους είναι νομικά διάτρητο, καθώς απαιτεί την έγγραφη έγκριση του αντιεισαγγελέα διαφθοράς του Αρείου Πάγου, την οποία παραδόξως δεν ζήτησε η αρμόδια εισαγγελέας.

Κατά τα λοιπά, θεωρούμε αυτονόητο ότι η Κυβέρνηση, σε αντίθεση με την επιλογή της να συγκαλύπτει, μέχρι σήμερα, το σκάνδαλο Καμμένου, θα συναινέσει επιτέλους στη διαλεύκανση του, τώρα που έφτασε στη Βουλή».

 
Περισσότερα: Νέα Δημοκρατία, Novartis

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER