Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

ΝΔ: Οι Αθηναίοι, όμηροι των μπαχαλάκηδων

 
 
Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βασίλης Κικίλιας εξέφρασε ανησυχία για την αξιολόγηση καθώς και για τα θέματα ασφαλείας στην Ελλάδα. Συλλυπητήριο μήνυμα Μητσοτάκη σε Μέρκελ και Πούτιν
 

Συλλυπητήριο μήνυμα στην Άγκελα Μέρκελ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν απέστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ εκφράζοντας τη θλίψη του για τα γεγονότα σε Βερολίνο και Άγκυρα. Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας την έντονη καταδίκη της ΝΔ γι’ αυτές τις επιθέσεις, σημείωσε ότι «αυτά τα γεγονότα αποτελούν πηγή ανησυχίας  για την περιοχή όπου η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να παίξει ρόλο σταθερότητας».

 

Κατά τα λοιπά, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Βασίλης Κικίλιας εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης για τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης. «Ο κ. Τσίπρας παριστάνει ότι διαπραγματεύεται και έχει  αποδεχτεί νέα μέτρα. Έχει μονογράψει το 4ο σκληρό μνημόνιο. Συμπεριφέρεται τυχοδιωκτικά. Στην προσπάθειά του να κερδίσει πόντους δημοφιλίας μοιράζει αντίδωρα» ήταν από τις χαρακτηριστικότερες αναφορές του κ. Κικίλια για το θέμα, καταλήγοντας ότι «η αποτυχία του κ. Τσίπρα δεν πρέπει να γίνει αποτυχία της Ελλάδας».

Στις προτεραιότητες της ΝΔ παραμένουν και τα θέματα της ασφάλειας και της δημόσιας τάξης και μάλιστα με αφορμή τους τελευταίους εμπρησμούς στο κέντρο της Αθήνας ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι: « Η καρδιά της πρωτεύουσας βρίσκεται σε κατάσταση αποκλεισμού, οι κάτοικοι είναι όμηροι των μπαχαλάκηδων. Για τη ΝΔ τα ζητήματα τάξης και ασφάλειας είναι στην πρώτη προτεραιότητα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  δεν μπορεί να διασφαλίσει την ασφάλεια. Η δέσμευση Μητσοτάκη είναι απόλυτη.  Ο νόμος και η τάξη θα επιστρέψουν με κυβέρνηση ΝΔ».

Κατά τη ΝΔ υπάρχει «κενό ασφάλειας» και σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού από την κυβέρνηση, ειδικά σε περίπτωση κατάρρευσης της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας, με τον Βασίλη Κικίλια να εκφράζει τον προβληματισμό της ΝΔ για την «έλλειψη σχεδίου από την κυβέρνηση».

Σε ό,τι αφορά τα σενάρια περί δημοψηφίσματος, ο κ. Κικίλιας τα χαρακτήρισε «φάρσα», ενώ επέμεινε στο χαρακτηρισμό του πρωθυπουργού ως του καλύτερου συμμάχου των πιο ακραίων κύκλων των δανειστών. Αναφερθείς στο ταξίδι του κ. Μητσοτάκη το Φεβρουάριο στο Βερολίνο, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είπε πως ο πρόεδρος του κόμματος «συστηματικά , μεθοδικά και οργανωμένα σε όλους τους εταίρους και συμμάχους, μόνιμα, μιλά για το πρόγραμμα της ΝΔ που είναι η συμφωνία αλήθειας και που είναι ο μόνος τρόπος για να βγει η χώρα από την κρίση. Αυτό τυγχάνει της κατανόησης και των εταίρων και είναι κατανοητό ότι αν κανείς επενδύσει σε ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, η ελληνική οικονομία θωρακίζεται».

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER