Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

ΝΔ: Το νέο κυβερνητικό πρόγραμμα, οι 'εξωτερικοί εμπειρογνώμονες' και οι 'κίνδυνοι'

 
 
Ενδιαφέρον και αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ για την επιλογή της ηγεσίας να στηριχτεί σε κομματικά στελέχη αλλά και ανθρώπους της αγοράς και της επιστήμης για τη σύνταξη του νέου προγράμματος
 

Ενδιαφέρον αλλά και γκρίνιες έχει προκαλέσει το εγχείρημα διαμόρφωσης του νέου προγράμματος της ΝΔ και ιδίως το ανοιχτό κάλεσμα που απηύθυνε η Συγγρού προς επιστήμονες και στελέχη της αγοράς να συνεισφέρουν εθελοντικά με τις γνώσεις τους.

 

Οι φόβοι που κυρίως εκφράζονται υπογείως σ’ αυτή τη φάση από σειρά στελεχών αφορούν στο αν θα διατηρηθούν οι υπάρχουσες ισορροπίες στο εσωτερικό της ΝΔ, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνδέουν τέτοιου τύπου κινήσεις με τα σχέδια της ηγεσίας της ΝΔ για διεύρυνση της παράταξης που θα υπερβαίνουν τα σημερινά κομματικά στεγανά. Κατά προέκταση είναι αρκετοί εκείνοι που προβληματίζονται σ’ αυτό το πλαίσιο και για την αλλαγή της φυσιογνωμίας της ΝΔ.

Είναι χαρακτηριστικό το άρθρο ενός μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, του Δημήτρη Σιάχου που εστάλη και σε όλα τα μέλη του κεντρικού οργάνου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπου χωρίς να αμφισβητεί αυτό καθ’ αυτό το εγχείρημα της αξιοποίησης στελεχών πέραν του κομματικού δυναμικού της ΝΔ επισημαίνει «κινδύνους» απομάκρυνσης από την παραδοσιακή γαλάζια βάση.

«Πρώτα απ’ όλα κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπο με την καχυποψία και την αντίδραση του στενού κομματικού μηχανισμού. Στοίχημα της νέας Ηγεσίας είναι να αμβλύνει τους φόβους, ξεκαθαρίζοντας ότι το πρόγραμμα δεν θα το συντάξουν οι “εξωτερικοί εμπειρογνώμονες” αλλά τα στελέχη του Κόμματος που απαρτίζουν τους Τομείς του Κόμματος, συνεπικουρούμενα από τους ανθρώπους που θα θελήσουν να προσφέρουν τις γνώσεις, τις εμπειρίες και το χρόνο τους» τονίζει με έμφαση ο κ. Σιάχος.

Πάντως ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να κινηθεί αρκετά προσεκτικά και συντηρητικά και να ισορροπήσει με την κατάσταση που έχει παραλάβει με την ανάδειξή του στην ηγεσία της ΝΔ και αυτό γιατί εκτός όλων των άλλων στη Συγγρού φοβούνται απρόβλεπτες και ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Μάλιστα ο αντιπρόεδρος του κόμματος και υπεύθυνος για το νέο πρόγραμμα της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο News247 απέφυγε να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα λέγοντας ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ «θα είναι έτοιμο στην ώρα του», προσθέτοντας ότι «ο πολιτικός χρόνος που διαθέτουμε μπορεί να είναι εξαιρετικά περιορισμένος και προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό».

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER