Νέο 3D βίντεο από τον τάφο της Αμφίπολης: Από το λιοντάρι μέχρι το νεκρό

default image

Ένα νέο εντυπωσιακό βίντεο από τον τάφο της Αμφίπολης κάνει το γύρο του διαδικτύου. Πότε θα γίνουν οι επόμενες ανακοινώσεις για τις ανασκαφές (Vid)

Νέο εντυπωσιακό 3D βίντεο από τον τάφο της Αμφίπολης, κάνει το γύρο του διαδικτύου. Στο εν λόγω βίντεο δίνεται στον χρήστη η δυνατότητα να «πλοηγηθεί» εικονικά στο εσωτερικό του χώρου, από το λιοντάρι μέχρι τον χώρο που βρέθηκε ο νεκρός, περνώντας από το υπέροχο ψηφιδωτό, τις Σφίγγες και τις Καρυάτιδες.

Οι δημιουργοί του βίντεο  μας “ταξιδεύουν” με μία “ιπτάμενη” κάμερα που ξεκινάει έξω από τον τύμβο Καστά και σταδιακά μπαίνει και  περιπλανιέται στους χώρους που μέχρι στιγμής έχουν γίνει ανασκαφικές εργασίες.

 

Σημειώνεται ότι στις 22 Νοεμβρίου, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κ. Τασούλας θα δώσει συνέντευξη στο Μουσείο της Αμφίπολης, στη 1 το μεσημέρι σχετικά με τα ευρήματα και την επόμενη φάση των εργασιών στο τύμβο Καστά.

Στις 29 Νοεμβρίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 11.00 θα παρουσιαστούν τα αποτέλεσματα της ανασκαφικής περιόδου στον λόφο Καστά, από την έφορο Αρχαιοτήτων Σερρών Κ. Περιστέρη και τους συνεργάτες της, στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα