Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Νέο αίτημα για έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών από την Άγκυρα

 
 
Το αίτημα κατατέθηκε μετά τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή με αντιπροσωπεία του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης
 

Νέο αίτημα για έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που έχουν καταφύγει στη χώρα μας υπέβαλε η Άγκυρα, όπως δημοσιεύει το Spiegel.

 

Το θέμα της έκδοσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών στην Τουρκία έθεσε η αντιπροσωπεία του τουρκικού υπ. Δικαιοσύνης, με επικεφαλής των Τούρκο υφυπουργό Μπιλάλ Ουτσάρ, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Σταύρο Κοντονή.

Αν και η συνάντηση επισήμως ήταν εθιμοτυπική θεωρείτο βέβαιο πως θα τεθεί στο τραπέζι και το θέμα των οκτώ στρατιωτικών, που η Άγκυρα κατηγορεί ως πραξικοπηματίες, όπως και τελικά έγινε.

Μετά τη διευρυμένη συνάντηση των δύο υπουργείων ο κ. Κοντονής είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον κ. Ουτσάρ, στον οποίο και επανέλαβε πως δεν τίθεται ζήτημα έκδοσης, καθώς «έχει λήξει τελεσίδικα μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου». Ο υπουργός σημείωσε άλλωστε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο «δεν έκρινε αν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής τους» αλλά πως «δεν θα έχουν δίκαιη δίκη στην Τουρκία».

Σε αυτό το πλαίσιο επανέλαβε εξάλλου τη θέση της χώρας πως είναι δυνατό να γίνει στην Ελλάδα η δίκη των οκτώ, εφόσον όμως υποβληθεί σχετικό αίτημα απ' την Τουρκία.

Η Τουρκία κατηγορεί τους οκτώ αξιωματικούς για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, όμως ο Άρειος Πάγος έχει απορρίψει την έκδοσή τους στη γειτονική χώρα λόγω φόβων πως δεν θα έχουν δίκαιη δίκη κι ότι υπάρχει κίνδυνος βασανισμού τους.

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER