Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Νέος φάκελος για τα σκάνδαλα της Υγείας διαβιβάστηκε στη Βουλή

 
 
Αφορά έρευνα της δικαιοσύνης κατά πολιτικών προσώπων για ζημία ύψους 15 εκατ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ σχετικά με υπερκοστολόγηση υγειονομικού υλικού την περίοδο 2012-2014
 

Συμπληρωματικά στοιχεία για ένα ακόμη σκάνδαλο στο χώρο της Υγείας που φέρεται να προξένησε ζημία 15,2 εκατ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ διαβίβασε η Δικαιοσύνη στη Βουλή.

 

Η  διαβίβαση των συμπληρωματικών εγγράφων της εισαγγελίας του Αρείου ανακοινώθηκε σήμερα από τη Βουλή και έγινε επίσης γνωστό ότι τα στοιχεία θα συσχετιστούν με παλαιότερη δικογραφία η οποία έχει φτάσει στη Βουλή από τον Δεκέμβριο του 2017. Η διερευνώμενη υπόθεση αφορά σκάνδαλο υπερκοστολόγησης υγειονομικού υλικού του ΕΟΠΥΥ ύψους 15 εκατ. ευρώ που διαπιστώθηκε από πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας.

Το έγγραφο της εισαγγελίας αναφέρεται στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά πρώην μελών της διοίκησης του ΙΚΑ, του ΟΓΑ και του ΕΟΠΥΥ για απιστία κατά την υπηρεσία. Σύμφωνα με πληροφορίες το αρχικό διαβιβαστικό της δικογραφίας αφορά τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών των πρώην υπουργών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Κουτρουμάνη, Ανδρέα Λοβέρδου, Γιάννη Βρούτση, Μάριου Σαλμά και Φίλιππου Σαχινίδη.

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER