Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Νίκος Τόσκας: 'Αποδεκτές οι κινητοποιήσεις αλλά ανοιχτά τα σύνορα'

 
 
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προτρέπει τους αγρότες αν μην προχωρήσουν σε αποκλεισμό των συνόρων της χώρας
 

Προτροπή στους αγρότες να μην αποκλείσουν διασυνοριακές οδούς γιατί θα υπάρξουν επιπτώσεις σε μια οικονομία που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, απευθύνει με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά», ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. «Να μην κλείσουν τη δίοδο προς Βουλγαρία ή άλλες χώρες γιατί έτσι θα κληθεί η χώρα να πληρώσει μεγάλες αποζημιώσεις και θα διαταραχθεί το εμπόριο. Αποδεκτές οι κινητοποιήσεις αλλά ανοιχτά τα σύνορα», είπε χαρακτηριστικά.

 

Ο κ. Τόσκας ασκεί έντονη κριτική στη Ν.Δ. και υποστηρίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης λέει ψέματα και κρύβει την πραγματική ατζέντα του», η οποία, όπως αναφέρει, «έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τη λιτότητα και το νόμο της αγοράς ως ρυθμιστή».Συνεχίζοντας καλεί τον κ. Μητσοτάκη να αποφασίσει με ποιους είναι και να πει εάν θα προχωρήσει σε ομαδικές απολύσεις όπως ζητά το ΔΝΤ. «Άλλωστε, ως υπουργός ο κ. Μητσοτάκης έχει δώσει τέτοια δείγματα γραφής. Αυτός ήταν ο υπουργός των απολύσεων», αναφέρει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το μεταναστευτικό και την τρομοκρατία, ο κ. Τόσκας αναγνωρίζει «ότι μέρος της Ευρώπης ήρθε αντιμέτωπη με την απειλή της τρομοκρατίας από ενέργειες των τζιχαντιστών ευτυχώς όχι η χώρα μας», όπως λέει. «Επαγρυπνούμε γι' αυτό, υπάρχει επιτήρηση μέσα στους καταυλισμούς, προσπαθούμε να συνεννοηθούμε με τους μετανάστες και να βελτιώσουμε τους όρους διαβίωσης.

Επιδιώκουμε να μην υπάρχει η όξυνση εκείνη που μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις εκρηκτικές όπως σε άλλες χώρες

Καταλαβαίνουν ότι έχουμε καλές προθέσεις, αλλά δεν έχουμε τις δυνατότητες αυτό τον καιρό για μεγάλη βελτίωση της κατάστασης», σημειώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και καταλήγει: «Επομένως επιδιώκουμε να μην υπάρχει η όξυνση εκείνη που μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις εκρηκτικές όπως σε άλλες χώρες. Βέβαια υπάρχουν και τα αστυνομικά μέτρα της παρακολούθησης και της καταγραφής κάποιων στοιχείων για όσους τυχόν ονειρεύονται "άλλα πράγματα"».

 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

 
Περισσότερα: Αγρότες, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER