Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Ο Αλέξης Τσίπρας, το Chicago και η Catherine Zeta Jones

 
 
Συνεχίζει την περιοδεία του στις ΗΠΑ ο Έλληνας πρωθυπουργός, που συναντήθηκε με τους ελληνικής καταγωγής ιδιοκτήτες του κινηματογραφικού στούντιο του Σικάγο
 

Στα κινηματογραφικά στούντιο Cinespace Chicago, τα οποία ίδρυσε στην αμερικανική πόλη ο ομογενής Nick Mirkopoulos, βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και η ελληνική αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει στο ταξίδι του στις ΗΠΑ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός περπάτησε στο σημείο όπου γυρίστηκε η θρυλική ταινία "Σικάγο" με την Catherine Zeta Jones, αλλά και η δημοφιλής σειρά Empire που συνεχίζει να προβάλλεται ως σήμερα.

 

 

Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν για να λάβουν χώρα τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα, δεδομένου του νέου ευνοϊκού πλαισίου που υπάρχει στον τομέα των παραγωγών στη χώρα μας.

 

Τα κινηματογραφικά στούντιο "Cinespace" αποτελούν από τα μεγαλύτερα στις ΗΠΑ μετά από εκείνα που εδρεύουν στο Λος 'Αντζελες, διαθέτουν στις εγκαταστάσεις τους 30 stages (το καθένα από τα οποία μπορεί να περιλαμβάνει και πέραν του ενός set), ενώ διαθέτουν και 20 επιπλέον stages στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Τορόντο του Καναδά.

 

Ο πρόεδρος των Στούντιο στο Τορόντο, Στέλιος Μιρκόπουλος (σ.σ. θείος του Alex Pissios) ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά, τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο και τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού Τέρενς Κουίκ, που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό, για το πώς ξεκίνησε η «οικογενειακή επιχείρηση» των Cinespace Studios.

Τα Cinespace Film Studios έχουν κάνει πολλές από τις μεγαλύτερες παραγωγές ταινιών αλλά και τηλεοπτικών σειρών που έχουν συναντήσει εξαιρετικά μεγάλη απήχηση στο κινηματογραφικό κοινό παγκοσμίως. Εκτός από το μιούζικαλ «Chicago», ανέλαβαν την πρόσφατη «Πομπηία», το «Divergent" ορισμένα «blockbuster» όπως «Transformers» και ορισμένα «επεισόδια» του "Resident Evil". Στην τηλεόραση πέραν του "Empire" εκεί γυρίζονται και τα: "Chicago P.D." και «Chicago Fire».

Ο Νικόλαος Μιρκόπουλος, υπήρξε ιδρυτής της Cinespace στην πόλη του Τορόντο του Καναδά, αλλά και άλλων κινηματογραφικών στούντιο στο Οντάριο. Συνέβαλε καθοριστικά στην ανακατασκευή και χρήση ήδη υπαρχουσών κατασκευών σε κινηματογραφικά στούντιο.

Ήταν πρωτοπόρος στην προώθηση μεγάλων κινηματογραφικών στούντιο στον Καναδά (σήμερα αποτελεί τη Μέκκα του κινηματογράφου για σίριαλ και ταινίες των ΗΠΑ), ενώ διαμόρφωσε τρία ακόμη στούντιο στη χώρα.

 

Στο Σικάγο ανέλαβε την διαμόρφωση μια έκτασης 50 εκταρίων σε κινηματογραφικό στούντιο.

Ο Μιρκόπουλος έφυγε από την Ελλάδα το 1968, αναζητώντας την τύχη του στον Καναδά. Έφυγε από τη ζωή το 2013 σε ηλικία 71 ετών. Πρόεδρος του στούντιο στο Σικάγο είναι σήμερα o Alex Pissios

 
Περισσότερα: Τσίπρας

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER