Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017
 
 
 

Μην τα χάσετε

 

 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέλαβε σύμβουλος του Τζέρεμι Κόρμπιν

 
 
 
Ως σύμβουλος των Εργατικών της Βρετανίας και του αρχηγού τους Τζέρεμι Κόρμπιν θα λειτουργεί ο πρώην υπ. Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκης
 

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν ανακοίνωσε πως ο Γιάνης Βαρουφάκης θα συμβουλεύει "σε κάποιο βαθμό" τους Εργατικούς σε θέματα που έχουν να κάνουν με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Μιλώντας στην εφημερίδα Islington Tribune, είπε: "Έχει προφανώς περάσει από όλες τις διαπραγματεύσεις με την ΕΚΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο".

Ο Κόρμπιν πρόσθεσε ότι η Βρετανία δεν είναι μεν στην ευρωζώνη, "αλλά πρέπει να αντιμετωπίσει και να αμφισβητήσει το δόγμα ότι η ευημερία και η ανάπτυξη έρχονται μέσα από τη λιτότητα".

"Πιστεύω πως η Ελλάδα έτυχε φριχτής αντιμετώπισης και πρέπει να τους τείνουμε τη χείρα", σημείωσε μεταξύ άλλων ο Τζέρεμι Κόρμπιν.

"Νομίζω πως ο τρόπος που έχουμε φερθεί στην Ελλάδα είναι απαίσιος και θα έπρεπε να τους βοηθήσουμε. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είμαστε στην ευρωζώνη, αλλά είναι ζήτημα κατανόησης το πώς θα διαχειριστούμε την ιδέα ότι μπορείς να κόψεις από κάποιον τον δρόμο προς την ευημερία όταν, στην πραγματικότητα, πρέπει να καλλιεργήσεις τον δρόμο προς την ευημερία. Έτσι, όλη η έμφαση, το έργο μας και η προεκλογική μας εκστρατεία θα είναι προς μια αναπτυσσόμενη οικονομία καθώς και η επένδυση σε μια αναπτυσσόμενη οικονομία", δήλωσε αναλυτικά ο επικεφαλής των Εργατικών. H ατζέντα του ταιριάζει με την αντίστοιχη του Γιάνη Βαρουφάκη και της νέας του πολιτικής κίνησης, DiEM25.

Σύμφωνα άλλωστε με την Daily Telegraph, ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει ήδη συναντηθεί με τον σκιώδη υπουργό Οικονομικών Τζον ΜακΝτόνελ. Η εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι η είδηση έρχεται την ώρα που ο πρώην δημοσιογράφος του Channel 4 και υπέρμαχος της πολιτικής κόντρα στη λιτότητα, Πολ Μέισον, ανακοίνωσε την ένταξή του στο Εργατικό κόμμα και στο τμήμα των οικονομικών διαλέξεων του κόμματος.

 
Περισσότερα: Βαρουφάκης

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 247 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER
comments powered by Disqus