Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Ο Μητσοτάκης και η «ναυμαχία» της Σαλαμίνας

 
 
Γιατί ο πρόεδρος της ΝΔ παίρνει πάνω του την αντιπαράθεση με τον υπουργό ναυτιλίας για το ναυάγιο και τη ρύπανση του Αργοσαρωνικού. Αναμένεται νέα παρέμβαση για την οικολογική καταστροφή του παραλιακού μετώπου της Αττικής μετά την χτεσινή παρουσία του στην επιτροπή περιβάλλοντος της βουλής
 

Η παρουσία προέδρου κόμματος και δη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε υποεπιτροπή της βουλής, όπως η χτεσινή παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ειδική μόνιμη επιτροπή για το περιβάλλον, αποτελεί μάλλον ένα ασυνήθιστο φαινόμενο για τα κοινοβουλευτικά δρώμενα της χώρας μας.

 

Ωστόσο αναδεικνύει την πολιτική σημασία που δίνει ο πρόεδρος της ΝΔ στη ρύπανση του Αργοσαρωνικού και θέλει να αναδείξει μέσα από ένα γεγονός μεγάλης οικολογικής καταστροφής την «ανεπάρκεια» και την «ανικανότητα» της κυβέρνησης σε επίπεδο διαχείρισης κρίσεων.

Οι πληροφορίες θέλουν τον πρόεδρο της ΝΔ να ετοιμάζει κατά τη διάρκεια της ημέρας εκ νέου παρέμβαση για το ζήτημα της ρύπανσης του παραλιακού μετώπου της Αττικής. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης πριν την χτεσινή του παρέμβαση στη βουλή είχε πραγματοποιήσει και μια σύσκεψη με ειδικούς και εμπειρογνώμονες για το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου και τη ρύπανση της θαλάσσιας περιοχής. Άλλωστε ο κ. Μητσοτάκης είχε πραγματοποιήσει πριν από μια εβδομάδα αυτοψία στο παραλιακό μέτωπο από Παλαιό Φάληρο ως την Γλυφάδα και είχε δείξει διάθεση να αναλάβει προσωπικά ο ίδιος το βάρος της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση κατηγορώντας την αρχικά για ολιγωρία στη αντιμετώπιση του προβλήματος και ζητώντας την αποπομπή του Παναγιώτη Κουρουμπλή από το υπουργείο ναυτιλίας.

Σε κάθε περίπτωση για τη ΝΔ το ζήτημα έχει ενδιαφέρουσες πολιτικές πτυχές που άπτονται της αντιπολιτευτικής γραμμής για την αποδόμηση της κυβέρνησης, των υπουργών και προσωπικά του πρωθυπουργού. «Δυστυχώς από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, αυτή η κυβέρνηση κάηκε στην Αττική και πνίγηκε στο Σαρωνικό» τόνισε ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης απηχώντας και το στίγμα το οποίο εκπέμπει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην επιτροπή της βουλής επέμεινε στο ζήτημα της παραίτησης του κ. Κουρουμπλή κατηγορώντας τον αρμόδιο υπουργό για έλλειψη πολιτικής αξιοπρέπειας, ενώ αργά χτες βράδυ η ΝΔ τον χαρακτήρισε «ψεύτη με σφραγίδα» αναμένοντας την παραίτησή του μετά και «την επιβεβαίωση της εκπροσώπου τύπου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Θαλάσσιας Ασφάλειας (EMSA) ότι η κυβέρνηση έστειλε το αίτημα συνδρομής το βράδυ της 12Σεπτεμβρίου», δηλαδή τρεις μέρες μετά την πρόκληση του ναυαγίου.

Εν ολίγοις, στη ΝΔ θεωρούν ότι σε ένα ακόμα περιστατικό καθημερινής διαχείρισης κρίσεων εμφανίζονται τα γενικότερα χαρακτηριστικά που επιδεικνύει η κυβέρνηση και στα μεγάλα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής και της διαχείρισης των μνημονίων, δηλαδή η «ανεπάρκεια» και «ανικανότητα» αλλά και τα «ψέματα» προκειμένου να αποσείσει από πάνω της τις ευθύνες που τη βαραίνουν.

Φωτογραφία: Eurokinissi

 
Περισσότερα: Βουλή

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER