Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Οι σκληροί της ΝΔ

 
 
Ασφάλεια και καθημερινότητα του πολίτη στο επίκεντρο του 6ου προσυνεδρίου της ΝΔ που γίνεται σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας
 

Όταν προχτές ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούσε από το βήμα της βουλής για μια Ελλάδα η οποία «είναι σήμερα σε πολλά πεδία ακυβέρνητη πολιτεία» και χρέωνε στο ΣΥΡΙΖΑ «αδράνεια» και «ανοχή» στα ζητήματα της εγκληματικότητας, της βίας και της τρομοκρατίας, βουλευτές της ΝΔ τόνιζαν με νόημα προς τους δημοσιογράφους «πήρατε και μια γεύση για το 6 προσυνέδριο του κόμματος».

 

Το 6ο προσυνέδριο της ΝΔ, το προτελευταίο μια σειράς διαδικασιών που θα κορυφωθούν στις 16-17 Δεκεμβρίου, διεξάγεται σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας με θέμα την καθημερινότητα και την ασφάλεια των πολιτών και ουσιαστικά αφορά τις πολιτικές που σχετίζονται με τους τομείς της δημόσιας διοίκησης, της δικαιοσύνης και της δημόσιας τάξης. Ο αρχικός σχεδιασμός των επιτελών του κ. Μητσοτάκη ήταν αυτό το προσυνέδριο να πραγματοποιηθεί στο Λαύριο, ωστόσο τα τελευταία γεγονότα με την εισβολή του Ρουβίκωνα στο πεντάγωνο και ο σοβαρός τραυματισμός της δικηγόρου με φωτοβολίδα από πυροσωλήνα στα Εξάρχεια άλλαξε τα σχέδια του Μοσχάτου που για συμβολικούς λόγους μετέφερε τη διεξαγωγή αυτού του προσυνεδρίου στο κέντρο της Αθήνας.

Η «επιστροφή στην ευρωπαϊκή κανονικότητα» είναι το νήμα με το οποίο η ΝΔ συνδέει στην πολιτική της ατζέντα τους τρεις αυτούς τομείς, δημόσια διοίκηση, δικαιοσύνη και δημόσια τάξη. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται σήμερα ο κ. Μητσοτάκης να προβάλλει μια μεταρρυθμιστική ατζέντα για τη δημόσια διοίκηση που στο επίκεντρό της θα έχει και την «κινητοποίηση του ιδιωτικού τομέα» για «συμπαραγωγή δημόσιων υπηρεσιών» αλλά και μεταρρυθμίσεις για τη θωράκιση του κράτους στην κατεύθυνση της «μηδενικής ανοχής στην παραβατικότητα» και της «σκλήρυνσης» σε ότι αφορά την πάταξη της εγκληματικότητας. Είναι χαρακτηριστικός ο τίτλος της τρίτης θεματικής ενότητας του προσυνεδρίου:

«Σκληροί στο έγκλημα: Ασφαλείς πόλεις και γειτονιές». Στην κατεύθυνση αυτή αναμένεται να προβληθούν και προτάσεις που να εντάσσονται στο πλαίσιο «συνταγματικών μεταρρυθμίσεων».

Για τα στελέχη της ΝΔ η ατζέντα αυτή είναι «προνομιακή για τον κ. Μητσοτάκη» και θεωρούν ότι υπερέχει του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα τόσο για ιδεολογικούς λόγους όσο και σε ότι αφορά σε σύγκριση με τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής. Το σίγουρο είναι πάντως ότι ειδικά σε ότι αφορά την ασφάλεια ο πρόεδρος της ΝΔ θα επαναλάβει ότι οι θέσεις του και η ατζέντα του «δεν είναι ούτε δεξιά, ούτε κεντρώα, ούτε αριστερή», είναι «πολιτική της κοινής λογικής».

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER