Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Οργή Πανούση για Κωνσταντοπούλου: Δεν είναι δυνατόν να θεωρείται παρείσακτος ο αστυνομικός

 
 
Βολές του αναπληρωτή υπουργού Προστασιας του Πολίτη Γιάννη Πανούση κατά της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου για τη συμπεριφορά της μετά την καταγγελία ότι απαγόρευσε σε άνδρες των ΜΑΤ, να χρησιμοποιήσουν τουαλέτες του Κοινοβουλίου
 
 

"Πιστεύω ότι στις δημοκρατίες ο θεσμός της Βουλής πρέπει να σέβεται τον άλλο θεσμό, την Αστυνομία", είπε συγκεκριμένα ο κ. Πανούσης και χαρακτήρισε την απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου λαθεμένη, ενώ την απέδωσε σε παρεξήγηση.

"Δεν μπορεί να υποτιμάται (και άλλη φορά έχει συμβεί) η αστυνομία και να θεωρείται παρείσακτη στο προαύλιο της Βουλής, ενώ δεν είναι παρείσακτοι άλλοι που δεν εκπροσωπούν το νόμο και την τάξη".

Εν τω μεταξύ, την απομάκρυνση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, από την κυβέρνηση ζητά με ψήφισμά της η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ερωτηθείς σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης τόνισε πως "θέμα αντικατάστασης του κ. Πανούση δεν απασχολεί την κυβέρνηση".

Υπέρ της συμφωνίας και παραμονής στην ευρωζώνη

Μήνυμα προς την κυβέρνηση να τελειώνει η διαπραγμάτευση, με συμφωνία για παραμονή της χώρας στην ευρωζωνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασιας του Πολιτη από τον Βόλο, εγκαινιάζοντας σήμερα το νέο μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

Ζήτησε από τον πρωθυπουγό να ξεκαθαρίσει το θέμα της μεγάλης αμφισβήτησης που δέχεται από τα άκρα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε πως οι εκλογές δεν είναι αναπτυξιακή λύση.

"Ανήκουμε στην Ευρώπη που έχουμε οραματιστεί όλοι, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο ευρώ και άρα άλλη λύση από συμφωνία δεν υπάρχει. Από εκεί και πέρα, είναι θέμα διαπραγμάτευσης, ορίων, συνευθύνης, συνέργειας, κατανόησης. Είμαστε εκεί (στην Ευρώπη), είναι δύσκολα, κανείς δεν μπορεί να ξέρει πως θα βγούμε. Οι διαπραγματευτές ξέρουν το παιχνίδι των διαπραγματεύσεων και των πιέσεων. Άλλη λύση από το να μείνουμε στην Ευρώπη και στο ευρώ δεν βλέπω", είπε.

 

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER