Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Παπαχριστόπουλος: Έκθεση του ΟΟΣΑ απ' το 2012 τονίζει ότι στην Ελλάδα επιβλήθηκαν πρόστιμα για δωροδοκίες από πολυεθνικές

 
 
Ο γραμματέας της ΚΟ των ΑΝΕΛ δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7, στους 88,6, ότι ήταν γνωστό ήδη απ' το 2012 μέσω των ΗΠΑ και των προστίμων που είχαν επιβάλει οι αμερικανικές Αρχές πως η Novartis και άλλες εταιρείες χρημάτιζαν κρατικούς αξιωματούχους
 

Ο βουλευτής και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7, στους 88,6, ανέφερε ότι σε μια ημερίδα που διοργανώθηκε από τη γενική γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μαζί με το υπουργείο Υγείας, το 2013, με προϊστάμενο τον Γιώργο Σούρλα, τονίστηκε με σαφήνεια πως το ποινικό τμήμα του υπουργείου Δικαιοσύνης της Ουάσινγκτον, τον Απρίλιο του 2011, επέβαλε πρόστιμα σε πολλές πολυεθνικές για δωροδοκία προς την Ελλάδα.

 

Εν συνεχεία, ο κ. Παπαχριστόπουλος υπογράμμισε ότι ο ΟΟΣΑ, τον Ιούνιο του 2012 σε έκθεση του, έκανε λόγο για πρόστιμο ύψους 350 εκατ. δολαρίων σε 5 πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και πως τονίζεται με σαφήνεια ότι τα 350 εκατομμύρια που πήγαν σε δωροδοκίες κρατικών αξιωματούχων, κάτι που όπως σημείωσε παραδέχθηκε η Novartis,  προήλθαν έπειτα από συμβιβασμό με τη Novartis.

Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι ο ΟΟΣΑ στην έκθεσή του εξέφρασε την ανησυχία του για την αδράνεια των ελληνικών αρχών και αποτέλεσμα ήταν ότι αυτά καλύφθηκαν, φτάνοντας έτσι στη χρεωκοπία και σε απώλειες ύψους 12 δισεκατομμυρίων.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER