Τσοχατζόπουλος και off shore - NEWS247
 
 
Τρίτη, 22 Μαίου 2012
 
 
 

Μην τα χάσετε

Οι απαντήσεις στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας

 

Τρομακτική σύγκρουση Ferrari με ταξί στη Σιγκαπούρη

 

Ο παππούς, ο Ραχόι και η εξωτερική πολιτική της λαϊκής

 

Η Ντόρα Μπακογιάννη επέστρεψε στη Νέα Δημοκρατία

 

Θεραπεύτηκε από μεσογειακή αναιμία χάρη στην αδερφή του

 

Το σεξ των διακοπών είναι το καλύτερο

 

Guardian: Τα "Ελληνικά"...Ευρώ

 

Τι θα συμβεί εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει το Ευρώ;

 

Κατηγορώ Παπαδημούλη σε Σαχινίδη για 120 προεκλογικές μεταθέσεις

 

Victoria Hislop: Η τραγωδία της αγαπημένης μου Ελλάδας

 

Η επιστροφή της Ντόρας στη ΝΔ με τα μάτια του "Ψαλιδοχέρη"

 

Σικάτοι και προσεγμένοι σε συσσίτια. Όταν η φτώχεια δεν κάνει διακρίσεις

 

Η ανθρωπιά του συγκίνησε το διαδίκτυο

 

Μείωση 23% στο εισόδημα των Ελλήνων

 

 

 

Τσοχατζόπουλος και off shore

 
 
Οικογενειακές σχέσεις αποκαλύφθηκαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Ο ιδρυτής της εταιρίας "Τορκάσο" είναι ξάδελφος πρώην υπουργού.
 

Ο ξάδελφος του πρώην υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζίβρας, είναι ο ιδρυτής της οφ σορ εταιρίας "Τορκάσο", όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες ενέργειες, Γιώργος Γκρόζος.

Η εν λόγω εταιρία είναι η οφ σορ επιχείρηση στην οποία ανήκε στο παρελθόν η οικία του Άκη Τσοχατζόπουλου στη Διονυσίου Αεροπαγίτου, ενώ εμφανίζεται να έχει συναλλαγές με τη Μονή Βατοπεδίου.

Πιο συγκεκριμένα, η Τορκάσο Investements Limited, όπως είναι το πλήρες της όνομα, θεωρείται σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα η οποία κατά την αξιωματική αντιπολίτευση συνδέει την αγορά του νεοκλασικού του Άκη Τσοχατζόπουλου με το real estate της Μονής Βατοπεδίου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής κεφαλαιαγοράς, ο οποίος κατέθεσε στην προανακριτική της Βουλής το μετοχολόγιο του ομίλου MIG, η πραγματική δικαιούχος της οφ σορ εταιρίας "Ρασσαντέλ" είναι η Μονή Βατοπεδίου.

Η υπόθεση ως τώρα

Ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος αγόρασε το νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου από την εταιρία Nobilis τον Ιανουάριο του 2001 έναντι 136 εκατομμυρίων δραχμών.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι συμμετέχουν στην εξεταστική για το Βατοπέδι, στην προηγούμενη εξεταστική και πιο συγκεκριμένα στο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας το 2008, η μονή Βατοπεδίου είχε πουλήσει όροφο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στην Κηφισίας στην εταιρία Τορκάσο.

Μάλιστα, υποστηρίζουν οι βουλευτές, η μονή είχε πληρώσει τότε στην Τορκάσο και τον κ. Σαχπατζίδη έξι επιταγές του ενός εκατομμυρίου. Από αυτές, σύμφωνα με το πόρισμα της τράπεζας πάντα, αγνοείται η τύχη της μιας.

Οι γαλάζιοι βουλευτές ζητάνε το άνοιγμα των λογαριασμών της Τορκάσο στην Κύπρο.

 

 
FOLLOW NEWS247:
 
ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ:
Σχόλια( )