Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017
 
 
 

Μην τα χάσετε

 

 

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΔΑΠ, Σωτήρης Πολύζος

 
 
 
Την παραίτησή του λίγο πριν τις φοιτητικές εκλογές ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ. Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του
 

Τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτησή του ως προέδρου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αναλύει σε ανακοίνωσή του ο Σωτήρης Πολύζος, λίγο πριν τις φοιτητικές εκλογές.

 

Υπενθυμίζεται, ότι την προηγούμενη εβδομάδα και μετά την προαναγγελία Συνεδρίου στη ΝΔ από τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, την παραίτησή του είχε υποβάλει και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Σωτήρη Πολύζου:

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι ιδέα!

Ξεκίνησα τη θητεία μου ως Γραμματέας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων, με την αρχή του ακαδημαϊκού έτους, συναισθανόμενος πλήρως τη βαριά ευθύνη που μου αναλογεί για να κρατήσω ζωντανό το ζωτικότερο κομμάτι της Οργάνωσής μας. Όντας χρόνια μέρος του φοιτητικού συνδικαλισμού και γνωρίζοντας καλά από μάχες δύσκολες και συνθήκες αντίξοες, σήκωσα  αμέσως τα «μανίκια» και ξεκίνησα τη σκληρή δουλειά μαζί με τους χιλιάδες ΔΑΠίτες ανά την Ελλάδα. Με το πέρασμα του χρόνου, όμως, και ιδίως μετά την πολύμηνη εσωκομματική διαδικασία, του κομματικού μας φορέα, που προκάλεσε έντονη εσωστρέφεια και στις δικές μας οργανώσεις, ήρθα αντιμέτωπος με πολλά διαδικαστικά και οργανωτικά ζητήματα  που δυσχέραιναν πλήρως την ουσιαστική λειτουργία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Ελάχιστος υλικοτεχνικός εξοπλισμός, ανυπαρξία βασικών παροχών για τα κεντρικά μας γραφεία και έντονη δυσαρέσκεια –ως απότοκο των δυσθεώρητων προβλημάτων που συνεχώς ανέκυπταν- από κάθε οργάνωση για την αδυναμία τους να λειτουργήσουν παραγωγικά. Δε με φόβισε όμως τίποτα από όλα αυτά καθώς ξέρω από προβλήματα και γνωρίζω από λύσεις και κυρίως ξέρω καλά το πάθος των αγωνιστών, της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, που δε δειλιάζουν ποτέ.

Αυτό που πραγματικά με «αφόπλισε» ήταν οι κινήσεις για αντικαταστατική επίσπευση των διαδικασιών της ΟΝΝΕΔ, με εν ενεργεία εκλεγμένο Πρόεδρο από χιλιάδες Οννεδίτισσες & Οννεδίτες, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση και προγραμματισμό. Αυτό θέτει σε άμεσο κίνδυνο, συνολικά την Οργάνωση αλλά και τη συνέχεια λειτουργίας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Η έντονη εσωστρέφεια που ήδη έχει ξεκινήσει, σκοπίμως ή μη, σε όλες τις Οργανώσεις, ανά την Ελλάδα, λίγο καιρό πριν τη μεγάλη πολιτική μάχη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, τις φοιτητικές εκλογές, είναι αυτό που πραγματικά με κάνει ν’ ανησυχώ.

Ως εκ τούτου, για λόγους ευθιξίας και πολιτικής αξιοπρέπειας και θέλοντας να δηλώσω με βροντερό τρόπο την ανησυχία μου για τον κίνδυνο που διατρέχει η Οργάνωση,  νιώθω την ανάγκη να υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ και συγκεκριμένα από Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων.Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ, από καρδιάς, στον Πρόεδρο Σάκη Ιωαννίδη για την εμπιστοσύνη του, στα υπόλοιπα μέλη του Εκτελεστικού για την άψογη συνεργασία που είχαμε και κυρίως σε όλες τις Δαπίτισσες και όλους τους Δαπίτες ανά την Ελλάδα.

Συνεχίζω στρατιώτης της Παράταξης για τις νίκες που οφείλουμε να φέρουμε ,όλοι μαζί, ενωμένοι, με κοινό στόχο και πορεία βασισμένη στις αρχές και τις αξίες της μεγάλης Κεντροδεξιάς Παράταξης.

Πολύζος Σωτήρης

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 247 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER
comments powered by Disqus