Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Με ποιον παλιό συμφοιτητή του από το Harvard είχε συνάντηση ο Μητσοτάκης

 
 
Ποια θέση κατέχει σήμερα στην ΕΕ και τι συζήτησαν
 

Ένα παλιό γνώριμο, με τον οποίο φοίτησαν στο πανεπιστήμιο του Harvard των ΗΠΑ, είχε την ευκαιρία να δει και να ανταλλάξει απόψεις για θέματα έρευνας, επιστήμης και τεχνολογίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόκειται για τον αρμόδιο επίτροπο της ΕΕ Carlos Moedas,ο οποίος έχει διατελέσει στο παρελθόν και υπουργός στην κυβέρνηση Coelho στην Πορτογαλία.

Στη συζήτηση που είχαν οι δύο άνδρες δόθηκε έμφαση στην ανάγκη αλλαγής μοντέλου σε ό,τι αφορά την έρευνα και την καινοτομία, καθώς οι επιδόσεις της Ελλάδας σήμερα υπολείπονται σημαντικά των περισσοτέρων μελών της Ε.Ε. Τόσο το ποσοστό του Α.Ε.Π. που πηγαίνει σε έρευνα και καινοτομία, όσο και η συμβολή του ιδιωτικού τομέα είναι πολύ κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

 

 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ο Κοινοτικός Επίτροπος, συμφώνησαν στην ανάγκη μείωσης των εμποδίων για ιδιωτική έρευνα και καινοτομία - όπως είναι οι αυξημένοι φόροι και τα χαμηλότερα τραπεζικά δάνεια - και τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης της δικτύωσης μεταξύ Πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων και επιχειρήσεων. Επεσήμαναν, επίσης, ότι  υπάρχει ανάγκη - όπως αναφέρει συχνά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή - ανάπτυξης μιας κουλτούρας αξιολόγησης, ώστε να υπάρχει συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρονται. 

Στη συνάντηση συζητήθηκε και η συγκριτική πορεία Ελλάδας και Πορτογαλίας, με δεδομένο  ότι η δεύτερη κατάφερε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να γυρίσει σε ρυθμούς ανάπτυξης, αυξημένης απασχόλησης και επενδύσεων.

 
Περισσότερα: Μητσοτάκης

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER
Best of Network