Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

ΠΑΣΟΚ: Δώσαμε αφορολόγητο και συντάξεις για να γυρίσει το ΔΝΤ

 
 
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση πανηγυρίζει χωρίς λόγο καθώς δεσμεύτηκε για προνομοθέτηση μέτρων με την υπόσχεση για αντισταθμιστικά μέτρα, αλλά μόνο εάν επιτευχθούν οι δυσβάσταχτοι στόχοι για υψηλά πλεονάσματα
 

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη ασκώντας κριτική στην καταρχήν συμφωνία στο Eurogroup.

 

"Η κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί «πέτυχε» να έρθει η τρόικα (τώρα κουαρτέτο) στην Ελλάδα. Δεσμεύτηκε βέβαια για προνομοθέτηση σε μειώσεις του αφορολόγητου, περικοπές των κύριων συντάξεων, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Με στόχο, να «ικανοποιηθεί το ΔΝΤ», το οποίο δηλώνει ότι θα επιμείνει στις απόψεις του. Χωρίς πολιτική συμφωνία και με την υπόσχεση για «Αντισταθμιστικά» εφ’ όσον όμως πετύχουμε τους δυσβάσταχτους στόχους για υψηλά πλεονάσματα (3,5% του ΑΕΠ), τα οποία θέτουν εμπόδια στην επιστροφή στην ανάπτυξη", αναφέρει ειδικότερα η Δημοκρατική Συμπαράταξη σε ανακοίνωση της.

"Το ερώτημα είναι σε τι άλλο δεσμεύτηκαν οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ; Για πόσα χρόνια θα ισχύσει η υποχρέωση για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ; Τι θα γίνει με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος; Γιατί ο κ. Ντάισελμπλουμ μιλά για συζήτηση μετά το 2018. Πότε η Ελλάδα θα ενταχθεί στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ; Γιατί αυτό είναι άμεση αναγκαιότητα", διερωτάται η Δημοκρατική Συμπαράταξη και καταλήγει:

"Περιμένουμε άμεσα απαντήσεις….Ελπίζουμε κάτι να έχει να μας πει γι’ αυτά ο Υπουργός Οικονομικών."

 
Περισσότερα: ΠΑΣΟΚ , Eurogroup

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER