Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

'Πολιτικό τάφο' της κυβέρνησης χαρακτηρίζει ο Βενιζέλος τις τηλεοπτικές άδειες

 
 
Προεξόφλησε ότι ο διαγωνισμός για τα κανάλια δεν θα γίνει ποτέ. «Υπερασπίζεστε τους συνεργάτες σας τους καναλάρχες» απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ
 

Ευθεία προειδοποίηση στην κυβέρνηση να μην προχωρήσει στο διαγωνισμό για την χορήγηση τηλεοπτικών αδειών απεύθυνε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος προεξοφλώντας ότι αν γίνει κάτι τέτοιο θα αποτελέσει τον «πολιτικό τάφο» της από ανεξέλεγκτα συμφέροντα. 

 

«Η διαδικασία των δήθεν αδειών δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ» προεξόφλησε ο κ. Βενιζέλος μιλώντας κατά τη συζήτησης της τροπολογίας που μεταθέτει στη Βουλή την αρμοδιότητα για τον καθορισμό της Βουλής. Ο κ. Βενιζέλος διαμήνυσε, μάλιστα, ότι αν συνεχίσει την διαδικασία τότε θα καταρρεύσει.

«Αν γίνει ο διαγωνισμός θα είναι θεσμικό σκάνδαλο και ο  πολιτικός τάφος της κυβέρνησης» προειδοποίησε και προέβλεψε ότι θα προκύψουν «σκληρά και ανεξέλεγκτα συμφέροντα». Υποστήριξε, μάλιστα, ότι είναι αντισυνταγματικό «να έρθει και να ορίσει ο νομοθέτης αυθαίρετα ένα μικρό αριθμό αδειών» που δεν θα επιβεβαιώνεται τεχνικά.

«Η κυβέρνηση εγκλωβίστηκε στο δικό της φαύλο κύκλο» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος και υποστήριξε ότι «τώρα δεν μπορεί να κάνει τίποτα» στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Προεξόφλησε, μάλιστα, ότι η νομοθετική ρύθμιση που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή θα ελεγχθεί δικαστικά και ευρωπαϊκά. Καταλόγισε, μάλιστα, στην κυβέρνηση ότι επιτίθεται στους θεσμούς και τις ανεξάρτητες αρχές.

Στον κ. Βενιζέλο απάντησε σε υψηλούς τόνους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος. «Υπερασπίζεστε με κάθε τρόπο τους συνεργάτες σας τους καναλάρχες» είπε απευθυνόμενος στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

 
Περισσότερα: ΠΑΣΟΚ

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER