Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Πρόταση νόμου ΔΗΣΥ- Ποταμιού για πρώτη κατοικία και μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά

 
 
Πρόκειται για την πρώτη κοινή πρωτοβουλία των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων μετά τις εκλογές για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς
 

Πρόταση νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας και την παράταση για ένα χρόνο του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά κατέθεσαν στη Βουλή οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού στο πλαίσιο της πρώτης κοινής νομοθετικής πρωτοβουλίας τους μετά την εκλογή της Φώφης Γεννηματά στην ηγεσία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς. 

 

Η νομοθετική πρωτοβουλία προβλέπει πλήρη προστασία μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2018 σε δανειολήπτες και εγγυητές με α΄ κατοικία με αντικειμενική αξία που δεν υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ. Προϋπόθεση για την προστασία της α’ κατοικίας είναι το καθαρό οικογενειακό εισόδημά να μην υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ για άγαμο, τις 25.000 ευρώ για έγγαμο προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα τέκνα. Επίσης τίθεται και περιουσιακό όριο 270.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας (στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό) και όριο τραπεζικών καταθέσεων 15.000 ευρώ, με προσαύξηση 10% για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες και άτομα με αναπηρία.

Επίσης προτείνεται να παραταθεί για ένα χρόνο ο μειωμένος κατά 30% συντελεστής ΦΠΑ στα ακριτικά και δυσπρόσιτα νησιά. Η Πρόταση Νόμου προβλέπει επίσης τη συγκρότηση αμειβόμενης επιτροπή εργασίας από τα υπουργεία Οικονομικών και Εμπορικής Ναυτιλίας με σκοπό την μελέτη μόνιμων μέτρων στήριξης των  νησιών.

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER